Arriba el primer robot humanoide rus a l'Estació Espacial Internacional

La sonda espacial russa Soyuz va poder acoblar-se a la EEI d’on sortirà un robot multifuncional, encarregat de realitzar tasques a l’espai que els astronautes no poden realitzar.
Arriba el primer robot humanoide rus a l'Estació Espacial Internacional | ROSCOSMOS

 

Ahir dimarts 27 d’agost l’agència espacial russa va aconseguir un nou èxit a la seva personal trajectòria aeroespacial. Després d’un intent frustrat el passat dissabte, el primer robot humanoide rus va accedir a l'Estació Espacial Internacional. Fa uns anys, hi va arribar l’americà per realitzar tasques impossibles per a la resta d’astronautes.

La nova operació d’acoblament ha sortit rodona després que al cap de setmana un error informàtic en el sistema d’orientació de la nau Soyuz va impedir l’accés a l'EEI. Sembla que la nau va acostar-se a l’escotilla d’accés de l’Estació i uns sensors van detectar vibracions que van originar l’avortament de la maniobra per motius de seguretat.

Aquesta passada matinada del dimarts es va repetir la maniobra, ha sortit molt bé i Fiodor, el robot rus ha pogut entrar a l'EEI. Es preveu que estarà realitzant diverses tasques de gran precisió fins al 6 de setembre i el 7 tornarà a la Terra.

Que pot aconseguir fer Fiodor a l'Estació Espacial?

El primer robot humanoide rus a l’espai, el model Skybot F-850, és una màquina multifuncional. Tal com expliquen fonts russes, al principi estava previst que fos utilitzat en tasques de rescat, per a l'evacuació de persones en zones perilloses afectades per incendis, però més endavant es va anunciar que podria ser utilitzat per a propòsits militars, d'educació i, fins i tot, en missions espacials. I per aquestes funcions ha pujat fins a l’espai.

El cosmonauta rus Alexánder Skvortsov dirigirà el robot mitjançant un exoesquelet metàl·lic que té 32 nivells de mobilitat. Com si es tractés del comandament d’un videojoc, controlarà el robot per a que es mogui fora la nau, per a que realitzi tasques de manteniment a l’EEI i recerca espacial.

  

També et pot interessar:

"☄PREOCUPANT: ‘Déu del Caos’, l'asteroide que provocaria una catàstrofe mundial el 2029" "☄ESPECTACLE AL CEL: Les millors imatges de les llàgrimes de Sant Llorenç a Catalunya"