Temps Nadal 2019 Catalunya: festes atípicament suaus i torna la calma

El sol dominarà amb el pas d’alguns núvols inofensius i boires a l’interior amb màximes al voltant dels 20º a molts punts, tant el dia 25 com per Sant Esteve. Les nits seran més fredes
Les festes de Nadal es presenten plàcides i poc fredes a Catalunya | Arxiu

El fort temporal de vent de ponent i el moviment meteorològic encara farà les seves últimes fuetades fins dilluns, 23 de desembre, al matí. Però a partir de llavors, el temps es tranquil·litzarà molt i ens espera una setmana de festes de Nadal molt plàcida arreu amb temperatures clarament altes per l’època, ja que es rondaran els 20º a diverses zones, tot i que les boires aniran a més a l’interior. Amb l'anticicló abraçant-nos de ple, no es veuen pluges, almenys, a una setmana vista. 

Vent fort fins dilluns al matí

La ventada que ha deixat moltes destrosses i incidències a Catalunya i que ha causat la mort d’un pescador a Sant Feliu de Llobregat (Baix Empordà) per un cop de mar, així com alguns ferits de poca gravetat, com ara una persona atrapada per la caiguda d'un arbre a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), es reforçarà a la meitat sud del territori i a les zones elevades durant la nit, matinada i matí de dilluns amb algunes alertes activades encara, tot i que sense la intensitat viscuda fins ara. Però a partir de llavors, la calma començarà a instal·lar-se en una jornada marcada pel sol en conjunt. 

Mapa de previsió per dilluns al matí | Catalunya Méteo

Dia de Nadal plàcid i càlid

De cara a la Nit de Nadal, la del dimarts 24 de desembre en què molta gent es desplaça per sopar amb la família, farà més fred, ja que la falta de vent i de núvols permetrà que les temperatures nocturnes baixin més clarament, però les glaçades febles es concentraran al Pirineu, Prepirineu i algunes zones de l’interior.

De cara al dia de Nadal, seguirà la clama meteorològica amb sol arreu i més boires a l’interior, localment començant a ser una mica persistents a Ponent. La notícia seran les temperatures, que seran força altes per l’època amb moltes màximes rondant els 20º a la costa, prelitoral i meitat sud de Catalunya. Molts valors entre els 15º i 20º, localment superant-se aquesta xifra, amb l’excepció de les zones amb boira i al Pirineu. Un ambient més de mitjans de tardor que no ens farà pensar que som en plenes festes nadalenques. 

Mapa de previsió pel dia de Nadal | Catalunya Méteo

Petits canvis per Sant Esteve

Pel que fa al dia de Sant Esteve, 26 de desembre i festiu a Catalunya, el temps continuarà força tranquil. El sol dominarà però augmentarà el pas d’algunes bandes de núvols prims inofensius, mentre que les boires de l’interior seran més persistents a Ponent. Farà fred a primera hora, però al migdia tornarà a fer un ambient molt agradable per les dates, tot i que baixaran una mica els termòmetres i ja costarà assolir els 20º. 

Mapa de previsió pel dia de Sant Esteve | Catalunya Méteo

Sense pluges a la vista fins a l’any que ve

La resta de la setmana també es presenta molt tranquil·la amb els mateixos ingredients: força sol, boires a l’interior i força bonança, tot i que les temperatures tendiran a baixar cada dia una mica més. Tan sols creuaran algunes bandes de núvols inofensives i alguns núvols baixos puntuals que no deixaran precipitació. Sembla que fins ben entrat l’any 2020 no es veuen pluges a la vista a Catalunya. 

"Nou temporal de vent aquestes properes hores per donar la benvinguda a l'hivern" "🌞Tot a punt pel moment més màgic de l'any a Reus: l'hivern entra pel campanar"