Temps assolellat aquest dimarts amb una Nit de Nadal de calma

Deixem enrere les ventades fortes que aquest dilluns encara han bufat a força indrets de Catalunya, per encarar una jornada de dimarts amb tranquil·litat i bonança
El temps aquests dies es presentarà assolellat i amb pocs canvis | PixaBay

Aquest dilluns, especialment durant el matí, el vent encara seguia bufant amb intensitat arreu de Catalunya, llevat d’algunes comarques de Girona. En aquest sentit, s’han tornat a superar els 70 km/h a molts indrets, i en algunes ocasions fins i tot el vent ha superat els 90 km/h com és el cas del Camp de Tarragona. 

Ara bé, durant la segona meitat de la jornada el vent ha començat a anar a la baixa i així seguirà fent-ho durant la propera nit, a l’espera que el dimarts començarà el dia en calma. En alguns punts del prelitoral de Tarragona, als llocs elevats com Montsant, Prades o Tivissa, encara bufarà el vent amb algun cop fort, per sobre els 50 o 60 km/h fins a migdia, però a partir de llavors regnarà la bonança, de la mateixa manera que a la resta del territori.

El protagonista del dia serà el sol, tot i que aniran creuant alguns núvols alts i prims que al migdia seran una mica més abundants. A banda, tan sols a la Vall d’Aran els núvols faran la guitza durant la matinada i novament a la tarda, així com a l’Alt Empordà durant les primeres hores del matí.

Mapa de previsió pel dimarts 24 | CATALUNYA MÉTEO

Temperatura fora del normal

Les temperatures pujaran i ho faran d’una manera totalment anormal, situant-se a uns valors que, respecte de la mitjana climàtica, seran entre 3 i 6ºC més alts. I aquest panorama seguirà durant la resta de dies de la setmana, amb un temps càlid per a finals de desembre.

De moment, les temperatures mínimes d’aquest dimarts es mantindran similar o potser una mica més baixes que aquest dilluns. En afluixar el vent, les temperatures podran arribar a baixar i quedaran entre els 7º i 12º al litoral i entre els 2º i 7º a l’interior, quedant per sota les temperatures a les valls del Pirineu i del Prepirineu on podran baixar dels 0º, amb inversió tèrmica matinal.

Ara bé, les màximes ja experimentaran aquesta pujada, amb un ascens localment moderat. Quedaran entre els 11º i 16º al Pirineu i entre els 15º i 20º a la resta. D’aquesta manera, caldrà abrigar-se al matí, però de cara al migdia la jaqueta sobrarà arreu del territori.

Nadal i Sant Esteve

La Nit de Nadal, seguint la dinàmica del dimarts, es presentarà també tranquil·la, sense vent enlloc, ni núvols ni pluja. Només a la Vall d’Aran la nuvolositat hi serà present però no portarà més conseqüències.

De cara el dia de Nadal , el 25 de desembre, el temps seguirà calmat i amb bonança meteorològica. El sol s’imposarà a totes les comarques catalanes, amb alguns núvols alts i prims, sobretot a partir del vespre. En tot cas, podran formar-se alguns núvols costaners entre Barcelona i la Costa Brava durant les hores centrals del dia. També podran haver-hi alguns bancs de boira al Pla de Lleida durant les primeres hores del dia. La temperatura serà una mica més alta.

Per Sant Esteve s’esperen pocs canvis, seguirà dominant el sol amb el permís d’alguns núvols alts i prims. Tornaran a haver-hi boires matinals cap al Pla de Lleida, on localment podran aguantar fins a migdia o primera hora de la tarda. La temperatura es mantindrà semblant.

"Temps Nadal Catalunya: festes atípicament suaus i torna la calma" "Nou temporal de vent aquestes properes hores per donar la benvinguda a l'hivern"