Setmana poc tardorenca: estiuet als migdies i sense pluges a la vista

Les temperatures màximes pujaran encara més i es rondaran els 20º en alguns punts a mitjans de setmana. Diumenge podrien arribar canvis més destacats
Les postes i sortides de sol poden ser espectaculars alguns dies pels núvols prims | Alfons Puertas

El temps no ens portarà moltes complicacions aquesta propera setmana i, si bé en dies enrere semblava que entràvem de ple a l’hivern, ara hi haurà un ambient poc tardorenc amb temperatures que pugen clarament i tindrem una espècie d’estiuet amb algunes màximes voltant els 20º alguns dies.

D’aquesta manera, ja aquest dilluns quedarà enrere el temporal de pluja i vent fort que ens ha afectat aquests últims dies i que va posar punt final al fred hivernal. Aniran creuant fronts poc actius amb bandes de núvols alts i prims que segurament deixaran postes i sortides de sol espectaculars amb cel rogent. Però no s’esperen pluges generals, mentre que haurem d’esperar almenys fins diumenge per tenir canvis més importants. 

Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

Força sol amb núvols prims i sense pluges

Pel que fa a l’estat del cel, al llarg de tota la setmana, pràcticament cada dia, ens arribaran cues de fronts atlàntics desgastats que ens portaran bandes de núvols alts i prims que circularan de forma molt ràpida de ponent a llevant i que es combinaran amb el sol, que dominarà en general aquesta setmana.

No obstant, de pluges generals i abundants no se n’esperen, ja que, en conjunt, aquests núvols no portaran precipitacions. Tot i això, entre dimarts al vespre i dimecres a la matinada poden caure alguns ruixats febles, sobretot a Ponent i nord, però no deixaran quantitats destacables. A més, durant la resta de dies no es descarten gotellades disperses molt puntuals, bàsicament al voltant del Pirineu.

El sol es combinarà amb bandes de núvols alts i prims aquesta setmana | Arxiu

Estiuet amb temperatures atípicament altes per l’època

Pel que fa a les temperatures, es dispararan encara més a causa dels vents de l’oest i sud que bufaran moderats, potser amb una mica més de força dijous a la meitat sud. L’ambient serà, doncs, més càlid i moltes màximes es mouran entre els 15º i 20º, especialment a prop de la costa i sud del territori on poden ser localment més altes. Uns valors clarament atípics per l’època que faran que als migdies es vegin mànigues de camisa a molts punts. 

Les nits seran de fred moderat en general, però lluny dels valors hivernals de dies enrere. De fet, les glaçades es concentraran només en algunes zones del Pirineu i seran força tímides. A la resta del territori no se n’hi esperen, amb mínimes entre 2º i 7º a l’interior, de 5º a 10º al prelitoral i entre 8º 13º a la costa, localment més altes.  

Diumenge arribarien canvis més importants

Mentre que gran part de la setmana serà força tranquil·la, sembla que de cara a diumenge i l’inici de la següent setmana tindríem canvis més contundents, amb l’arribada d’un front que portarà ruixats i algunes tempestes amb una clara baixada de les temperatures que normalitzaria l’ambient. Un extrem, però, que encara queda lluny i que haurem d’anar confirmant.

"Clara millora del temps aquest diumenge a tot Catalunya" "Pluges fins la matinada i temporal de vent dissabte"