El cuc ‘peix penis’ envaeix les platges de Califòrnia

A causa d’un intens temporal a la costa nord de Califòrnia, milers d’aquestes estranyes criatures que recorden el membre viril han pujat de les profunditats marines a la sorra d’algunes platges
Milers de cucs 'peix penis' han aparegut a una platja al nord de Califòrnia | Creative Commons

La costa del nord de Califòrnia ofereix aquests dies una imatge molt estranya, després de les últimes tempestes que han dessolat la zona. Una de les seves platges presentava un aspecte impressionant. Drake’s Beach, a 80 kms de San Francisco, estava coberta de milers d’estranyes criatures marines amb forma de penis.

Molts curiosos van acostar-se a la zona cridats per la sorpresa de les fotos que altra gent penjava a les xarxes socials. El cuc marí Urechis unicinctus, d’uns 25 cm de longitud, ha fet famosa aquesta platja. No és la primera vegada que arriben aquests exemplars a la costa d’un país occidental, popularment se’l coneix com a ‘peix penis’.

La revista científica ‘Bay Nature Magazine’ ha publicat l'espectacular imatge que oferia Drake's Beach a Instagram. Aquests cucs solen estar enterrats sota la sorra, però el fort onatge d'aquests dies han erosionat la platja i els han fet aflorar.

Les gavines i altres animals del lloc segurament van fer un bon àpat amb la gran quantitat d’aquests cucs sobre la sorra. De fet, en algunes cultures orientals el cuc penis té molta popularitat en l'àmbit gastronòmic. A Corea, per exemple, el consideren una exquisidesa. El mateix passa a la Xina i al Japó.

Fins i tot, al sud-est asiàtic té finalitats en medicina tradicional. S'utilitza com a remei en malalties relacionades amb la columna vertebral i les afeccions dels ronyons, i com a afrodisíac per als homes.

"La plaga de l'eruga del boix continua imparable estenent-se per Catalunya" "🏅Important premi a Alcover per un projecte de supervivència de les abelles"