Alerta per mala mar i fortes ventades un dia més a la Costa Brava

El fort vent de Tramuntana i la mala mar ja s’han fet notar aquest dilluns. De cara a les pròximes hores la situació es mantindrà amb diferents alertes activades
La mala mar i el fort vent persistiran aquest pròxim dimarts a la Costa Brava | PixaBay

El Servei Meteorològic de Catalunya ja havia alertat de les fortes ventades i mala mar per aquest dilluns a la zona de la Costa Brava. L’arribada de pertorbacions i de fronts atlàntics ha estat el precedent que s’activessin aquests avisos de perill meteorològic, on està previst que encara duri aquesta situació aquest pròxim dimarts.

 El temporal marítim i de vent ja s’ha fet notar aquest dilluns. La boia de Begur ha arribat a mesurar una onada de fins a 7,8 metres d’alçada a primeres hores del dia. Més a la costa, les onades, malgrat que eren més minses, també han arribat a regirar el mar amb algunes onades que han arribat fins els 1,5 o 2 metres d’alçada.

La propera jornada de dimarts, la situació de mala mar encara es mantindrà a la Costa Brava. D’aquesta manera, el Servei Meteorològic de Catalunya manté l’alerta que les onades a la mateixa línia del litoral podran superar els 2,5 metres amb mar de fons marcada.

Alerta per fort vent i mala mar a la Costa Brava aquest dimarts | meteocat

Pel que fa al vent, també es preveu que es mantingui un dia més. Aquest dilluns, a l’estació de Portbou, ja s’han arribat fins als 109 km/h. En aquest sentit, el Meteocat també manté l’alerta de ventades fortes tant a l’Alt com el Baix Empordà on el vent podrà arribar a bufar un dia més per sobre els 90 km/h, sobretot durant les primeres hores del dia.

En tots dos casos, des de Protecció Civil destaquen el perill del fort onatge i demanen que la gent no s’acosti als espigons, ja que poden ser arrossegats pel mar.

També et pot interessar...

"Moren dos esquiadors en una allau de neu als Alps" "Almenys tres ferits i diversos danys per un fort terratrèmol de 5,4 al sud de França"