Masella es converteix en la primera estació catalana en estrenar la temporada d’esquí

Les nevades i el fred dels últims dies han tenyit de blanc el Pirineu. Aquest cap de setmana s’ampliaran les pistes i altres estacions obriran aviat
Imatge dels primers esquiadors a la Masella aquest dimecres | ACN/Marta Lluvich

Índex Amagar

La temporada d’esquí a Catalunya ha quedat inaugurada aquest dimecres, 13 de novembre. Les fortes nevades dels últims dies al Pirineu, especialment a la cara nord, i les baixes temperatures han deixat gruixos importants, tant de neu natural com d’artificial, i la Masella (Cerdanya) s’ha convertit en la primera estació d’esquí en obrir portes. De moment, les instal·lacions tan sols tenen una pista oberta i dos remuntadors funcionant, però està previst que aquest proper cap de setmana s’ampliï la superfície esquiable.

L'estació de la Cerdanya ha estat la primera a obrir al Pirineu | ACN/Marta Lluvich

Avui ja hi havia les primeres desenes d’esquiadors impacients estrenant la temporada a la Masella, on hi ha acumulats entre 20 i 25 centímetres de neu pols, cosa que, segons la directora comercial de l’estació, Maite Martí, permetrà tenir la instal·lació oberta ja fins a finals de temporada. La gent que s’hi ha apropat ha pogut comprovar el bon estat de la neu amb un ambient gèlid, però sense precipitació i amb estones de sol.

Hi ha obertes una pista i dos remuntadors | ACN/Marta Lluvich

Bones perspectives de neu

Per ara, les previsions de neu són bones per aquest inici de temporada, ja que el Pirineu acumula gruixos importants per trobar-nos a mitjans de novembre i els propers dies s’accentuarà el fred hivernal i arribaran noves nevades. A més, els canons de neu artificial funcionen al màxim aquests dies per mantenir i augmentar la capa de neu a les pistes, gràcies a les temperatures sota zero d’aquestes últimes jornades.

Masella tornarà a oferir la temporada més llarga d’esquí del Pirineu català, després que l’any passat també fos la primera en obrir les portes, i ho va fer encara més d’hora, concretament l’1 de novembre. Està previst que, properament, més estacions catalanes anunciïn l’obertura de les seves pistes. 

"Matí de paraigües al sud de Catalunya amb pluges de fins a 15 l/m2" "Els països del G20 incompleixen l'Acord de París i augmenten les seves emissions de CO2"