Una forta tempesta torna a colpejar l’àrea de Barcelona

El xàfec ha afectat el Baix Llobregat, el Barcelonès i el sud del Vallès Occidental, i ja més debilitat ha arribat al Maresme i Vallès Oriental. La pluja ha estat intensa i acompanyada localment de fort vent i calamarsa
És l'enèsima tempesta que afecta l'àrea de Barcelona aquests dies | Arxiu

 

Una nova i forta tempesta ha tornat a afectar l’Àrea Metropolitana de Barcelona aquest dimarts al matí després de l’espectacular aiguat amb molts llamps i trons de la passada nit. Aquesta vegada, el xàfec s’ha originat al mar i ha tocat terra pel Baix Llobregat, arribant a la mateixa ciutat de Barcelona i al sud del Vallès Occidental amb llamps i trons. Ha acabat afectant el Maresme i el Vallès Oriental ja de forma més debilitada. Localment, l’aiguat ha tornat a ser torrencial i acompanyat de fenòmens severs, com ara fortes ventades o calamarsa, com ha passat a Sant Boi de Llobregat. S'han recollit al voltant de 10 l/m² nous en pocs minuts, ja que la tempesta viatjava de forma ràpida. Al barri del Raval de Barcelona, per exemple, ja porten 50 l/m² avui. 

Imatge del radar amb la forta tempesta a Barcelona aquest matí | METEOCAT

 

L'aiguat ha deixat força aigua en poca estona, per tant la intensitat era força considerable de forma local. En general no hi ha hagut incidències, però l'aigua ha causat alguns problemes puntuals, especialment en la mobilitat, amb acumulacions d'aigua puntuals. D'aquesta manera, es demana molta precaució a l’hora de mobilitzar-se en aquesta àrea, en la línia de les recomanacions que fa Protecció Civil, que ha desactivat l'alerta del Pla INUNCAT, tot i que encara poden caure aiguats puntuals. 

Tot plegat arriba després dels forts aiguats d’aquesta matinada a la costa de Barcelona que, si bé han estat molt locals, han deixat fins a 40 l/m² a Barcelona i entre 30 i 40 l/m² al Maresme, amb un veritable espectacle de llamps al cel que ha fet que, per culpa dels trons, molta gent s’hagi despertat de matinada. Les tempestes també han estat intenses a punts de Girona, comarques interiors de Barcelona, Pirineu i Prepirineu. 

Paraigua a prop durant tot el dia

La previsió indica que durant tota la jornada s’aniran repetint xàfecs o tempestes dispersos a pràcticament qualsevol punt de Catalunya, especialment entre Barcelona i Girona, amb alguns aiguats puntuals que poden ser forts i anar acompanyats de fortes ventades, calamarsa o pedra. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té activades alertes per fortes pluges.

Mapa d'avisos per pluja forta per aquest dimarts | METEOCAT

 

Les temperatures seran força baixes per l’època amb ambient de tardor i moltes màximes entre 17º i 22º tan sols, més baixes al Pirineu, on neva a uns 2.000 metres. A la nit es pot reactivar la pluja a la costa. 

"❄🏔 IMATGES ESPECTACULARS: La gota freda deixa les primeres nevades al Pirineu" "⛈IMATGES I PREVI: Espectacle de llamps i trons per aiguats menys forts del previst, però això no s'ha acabat"