Catalunya Diari
Imagen representativa de un asteroide acercándose a la Tierra

Un asteroide passa a prop de la Terra a més de 35.400 km/h

El meteorit va passar aquest dilluns a la nit i mesurava uns 34 metres, el doble de gran que l’asteroide que va impactar a Txeliàbinsk, a Rússia el 2013, i que va ferir a més de mil persones

El meteorit va passar aquest dilluns a la nit exactament a les 22.53 GMT, a una distància d’1,5 milions de kilòmetres de la Terra. L’asteroide va ser captar in extremis aquest passat cap de setmana pel detector de meteorits de la NASA quan ja es dirigia cap a la Terra.

L’asteroide, d’uns 34 metres de grandària, s’aproximava i va acabar creuant a una velocitat de 35.400 km/h. Els experts creuen que aquesta vegada ha estat el cas on s’ha apropat més al nostre planeta durant els pròxims 115 anys.

En tot cas, la seva ‘petita’ mida feia pensar que no resultava un perill per a la Terra, ja que en cas d’entrar a l’atmosfera, s’hauria cremat i explotat als cels abans que arribés a impactar al planeta.

Tot i això, no significava que no fos un meteorit del tot inofensiu, ja que l’asteroide, anomenat 2019 TA7, mesurava el doble de grandària que la roca que va caure a Txeliàbinsk el 2013, a Rússia, i que va causar bastants danys materials i va ferir a més de 1.000 persones.

Prèviament a l’asteroide 2019 TA7, el passat 10 d’octubre, va passar un altre meteorit d’una grandària com la Gran Piràmide de Kheops. Aquest meteorit va passar en el punt més pròxim a la Terra a una velocitat de 78.900 km/h.

També et pot interessar...