Catalunya Diari
Imagen de la cara oculta de la Luna

Es compleixen 60 anys de les primeres imatges de la cara oculta de la Lluna

La nau espacial soviètica ‘Lluna 3 o Lunik 3’ va ser l’encarregada de capturar aquestes fotografies històriques

Fa 60 anys d’un dels esdeveniments astronòmics més importants del segle passat. Concretament, el 7 d’octubre de 1959, la nau espacial soviètica ‘Lluna 3’, dissenyada per l’enginyer Serguéi Koriolov, la tercera enviada pels soviètics a la Lluna, va ser capaç de captar diferents fotografies sobre la cara oculta del nostre satèl·lit natural. Avui en dia, la societat encara se sorprèn com va passar aleshores. Tenint en compte la tecnologia actual, la qualitat d’aquestes imatges és més aviat pobre, però en aquella època van causar un gran interès i entusiasme a tot el món.

Les imatges que va captar la nau espacial van ser molt diferents respecte a les de la cara visible i es veien amb una  orografia molt més accentuada i abrupte. També destacaven dues regions que apareixien més fosques en les fotografies que van ser nomenades Mar de Moscou i Mar del desig.

Imatge de la cara oculta de la Lluna
Imatge de la cara oculta de la Lluna | OBK-1

 

Gran avenç tecnològic per a l'època

La tecnologia que es va emprar era tota una fita per tal d’aconseguir aquestes imatges tan impactants. La càmera comptava amb doble lent i diversos objectius amb diferents òptiques  per captar la Lluna des de diferents perspectives.  Amb tot, els materials utilitzats estaven pensats per aguantar la forta radiació solar i suportar temperatures totalment excepcionals, tant per positives com negatives.

L’expedició va durar 40 minuts i al llarg d’aquest temps es van fer 29 fotografies i només sis d’aquestes, que eren les de més qualitat, són les que es van publicar i van despertar una gran expectació. De la resta  de les 29 imatges, només 17 van arribar amb èxit i moltes d’elles no van ser publicades degut a la seva baixa qualitat d’imatge.

També et pot interessar...