Catalunya Diari
Imatge de l'enorme forat que va deixar el meteorit

Ensurt a l’Índia per la caiguda d’un gran meteorit

Una gran bola de foc va creuar el cel dilluns passat a l’est del país i la pedra, de la mida d’una pilota de futbol, va impactar en un camp d’arròs deixant un gran forat al terra

Gran ensurt el que es van endur els agricultors de l’estat de Bihar, a l’est de l’Índia aquest dilluns passat, quan un gran meteorit va impactar de ple enmig d’un camp d’arròs, deixant un gran forat a terra i davant de la sorpresa dels habitants de la zona. Segons informa, ‘The Times of India’, una gran bola de foc va creuar el cel de la zona i una pedra espacial de la mida d’una pilota de futbol  va acabar impactant al terra amb força.

Segons els testimonis, la caiguda de l’asteroide va ser a gran velocitat i el soroll que va fer era fort i «sord». Concretament, el meteorit va caure en un cap d’arròs del districte de Madhubani, generant una fumerada al seu pas, segons explica Kapil Ashok, el magistrat del districte.

13 quilos de roca espacial amb un gran forat

Segons van explicar els treballadors dels camps d’arròs al magistrat del districte, quan van tenir lloc els fets es va poder veure «un objecte semblant a una bola de foc que baixava del cel» i que deixava un forat força profund de fins a 1,5 metres de profunditat  en un dels camps davant de la sorpresa i temor dels agricultors.

I és que, segons les autoritats, la roca espacial feia ni més ni menys que 13 quilos de pes amb un color marró i un fort magnetisme. Segons va explicar el mateix Ashok, la brillantor d’aquesta gran pedra era «molt més gran que el d’una pedra no polida». Les autoritats van recollir el meteorit, que ara serà enviat per tal de dur a terme un estudi a un centre de ciències de la ciutat de Patna.

També et pot interessar...