Catalunya Diari
Imatge de l'Estació Espacial Internacional des de l'espai

L’Estació Espacial Internacional, visible des de Catalunya aquest dimarts

La nau creuarà per sobre de casa nostra a les 18:29h de la tarda d’aquest 10 de desembre i serà visible a simple vista des de tot el territori, passant just pel damunt de Tarragona

Els fenòmens astronòmics acostumen a agradar molt a la gent, però no sempre són provocats de forma natural, sinó que, inclús en aquest camp, la mà humana hi interfereixi. En aquest sentit, l’Estació Espacial Internacional serà visible a simple vista des de Catalunya aquest dimarts, 10 de desembre. La nau passarà per sobre de casa nostra cap a les 18:29h i, concretament, passarà just pel damunt de Tarragona.

El seu pas serà molt fugaç, començant a les 18:25h pel nord-oest i acabant desapareixent a les 18:32h pel sud-est. Per tant, el punt àlgid serà uns segons abans de les 18:29h, moment en què just haurà passat per sobre de la ciutat de Tarragona i la nau s’ubicarà més a l’est, on hi haurà més foscor. La previsió de pocs núvols garanteixen pràcticament la visió del fenomen arreu. La visió serà en forma d’un punt il·luminat que creuarà el cel durant uns minuts en direcció sud-est.

Més dies per gaudir del fenomen

El pas de l’Estació Espacial Internacional per Catalunya tornarà a ser visible almenys un o dos dies més en general, però a les comarques de Tarragona i sud de les de Lleida aquesta visió pot repetir-se cada dia ben bé fins al dissabte 14 de desembre. Dimecres ho farà a les 19:17h i els següents dies cap a les 18:28h. Per tant, si avui no tenim l’ocasió de gaudir del fenomen, encara comptem amb algunes oportunitats més, però el millor dia serà, sens dubte, aquest dimarts.