Catalunya Diari
No es creu que hi hagi vida al nou univers

Troben un forat negre a l’espai que trastoca les teories científiques

Està situat a la galàxia ‘NGC 3147’, a 129 milions d’anys llum del nostre planeta. Els experts han detectat el fenomen astronòmic amb el Telescopi Hubble

El Telescopi Hubble ha detectat a l’espai un forat negre supermassiu, que es tracta d’un atípic forat amb una massa de l’ordre de milions o desenes de milers de milions de masses solars. Aquest el podem trobar al mig de la galàxia ‘NGC 3147’, a 129 milions d’anys llum del nostre planeta, és a dir, el que suposa una dimensió de 140.000 anys llum d’ample.

Els científics han escollit aquest fenomen astronòmic per tal de confirmar els seus models sobre sistemes espacials de baixa lluminositat. No obstant, han trobat que es caracteritza per tenir una elevada capacitat lumínica. Hi ha teories que assenyalen que aquesta galàxia no hauria d’existir, ja que no es tracta d’un sistema espacial actiu, perquè l’enorme grup està format per un disc d’acreció o una estructura composta de gas i pols que gira a una velocitat molt alta i és extremadament estreta.

La ‘NGC 3147’ té la peculiaritat de ser una espiral situada a la constel·lació Draco, que disposa d’un forat negre supermassiu que té una massa 250 milions més elevada que la de la nostra estrella, el Sol. A més, pot girar a un 10 % de la velocitat de la llum. Aquest enorme grup va ser descobert per l’investigador William Herschel el 3 d’abril de l’any 1874. 

Els experts podrien investigar com la llum es veu afectada al fet que el disc d’acreció es trobi dintre del camp gravitatori del forat negre
Els experts podrien investigar com la llum es veu afectada al fet que el disc d’acreció es trobi dintre del camp gravitatori del forat negre | Cedida

 

Un descobriment científic

Els científics creuen que aquest sistema espacial és un subjecte destacable per estudiar-lo  a través d’una anàlisi de les teories de la relativitat. Els experts podrien investigar com la llum es veu afectada al fet que el disc d’acreció es trobi dintre del camp gravitatori del forat negre.

Aquest fenomen astronòmic és una galàxia que emet molta llum, trenca amb la teoria fins ara vigent, i repercuteix a un canvi de direcció per part de la ciència sobre el que es coneix fins ara dels models de galàxies i forats negres.

També et pot interessar...