Catalunya Diari
Imatge d'un cometa

Un meteorit fa de dia el cel nocturn de l’estat de Missouri, als Estats Units

El meteor va ser captat a St. Louis aquest dilluns a la nit, on va il·luminar el cel com si fos un gran llampec i deixant al seu pas un fort soroll

Un meteorit ha il·luminat el cel sobre St. Louis, a Missouri, aquest passat dilluns a la nit. Centenars de persones van informar haver vist un raig de llum brillant en almenys dos comtats, mentre que diferents càmeres enregistraven les imatges hipnòtiques del cometa per la fosca nit.

Ara bé, altres testimonis que no van poder tenir la sort de veure el meteor just en el moment que creuava, asseguren que van sentir explosions i sorolls molt forts provinents del cel. Una mostra més de la presència del petit meteorit que va creuar el cel al voltant de les 21 hores locals.

Aquest albirament coincideix amb la temporada de pluja de meteorits de les Tàurides, coneguda per les seves espectaculars boles de foc. Les Tàurides són produïdes per enderrocs que xoquen amb l'atmosfera a mesura que la Terra es desplaça a través de les restes del cometa P1 / Encke. Això ocorre anualment durant els últims tres mesos de l'any.

La pròxima pluja de meteorits que es podrà observar des de la Terra seran les Leònides, previstes pel 16 de novembre.

També et pot interessar...