Catalunya Diari
Imagen representativa de un asteroide acercándose a la Tierra

Acabarà impactant un asteroide aquest dijous 3 d’octubre contra la Terra?

La NASA ha hagut de pronunciar-se sobre el meteorit després que mitjans de comunicació alarmaven del xoc de l’asteroide contra la Terra aquest pròxim dijous

Finalment, la NASA ha hagut de fer un pas al davant i ha hagut d’aclarir que l’asteroide 2007 FT3 no acabarà impactant contra el planeta Terra. Després de dies i setmanes on diferents mitjans de comunicació alertessin que hi havia el potencial perill que l’asteroide xoqués aquest dijous 3 d’octubre, l’agència espacial ha informat que aquest fet només tindria lloc en el cas que el meteorit es desviés de la seva òrbita, una probabilitat que l’agència desestima per ser mínima, segons ha informat a la seva web.

Segona la NASA, encara que el meteorit sigui considerat dins la categoria dels asteroides potencialment perillosos, la distància que passarà respecte a la Terra suposa que la possibilitat de col·lisió amb el planeta sigui de 0,0000092%.

L’asteroide en qüestió, que mesura 340 metres de diàmetre i té un pes de 55.000 milions de kg, podria causar un potent impacte en cas de xoc. Tot i això, segons l’agència, el meteorit passarà a una distància d’uns 138 milions de kilòmetres de casa nostra, una xifra que equival a multiplicar per 360 la distància entre la Terra i la Lluna.

 

2024, pròxima data perillosa

Segons els càlculs de la NASA, l’asteroide 2007 FT3 tornaria a representar un perill lleu de cara a principis d’octubre del 2024, el 2025, el 2029, i sobretot el 2030, que és quan passarà més proper al nostre planeta.

Per altra banda, la setmana passada, un altre meteorit de dimensions molt més grans, que triplicava la Gran Piràmide de Kheops  o de Gizeh, va passar a prop de la Terra. Viatjava a una velocitat de 80.000 km/h i era conegut com el 1998 FF14, i a les 7:27 GTM va passar a tan sols 4,16 milions de kilòmetres del planeta.

També et pot interessar...