Catalunya Diari
La NASA va presentar els nous equips per anar a la Lluna el 2024

La NASA presenta els nous equips espacials per al proper viatge a la Lluna

Aquest dimarts a la nit, es va fer la presentació oficial als Estats Units de dues noves peces espacials que permetran que la primera dona arribi a la superfície lunar

La NASA ha dissenyat dos nous vestits espacials pel programa Artemis de l’agència, que té com a objectiu aterrar a la primera dona i el següent home a la Lluna l’any 2024. Els equips van ser presentats aquest 15 d’octubre i estan dissenyats per a dues parts diferents d’una missió tripulada a la Lluna.

Un, l’OCSS, el Sistema de Supervivència de la Tripulació d’Orió, és un equip de pressió de color taronja brillant i està pensat per l’enlairament i l’aterratge de la càpsula a la Terra.

El segon, està dissenyat per a l’exploració del pol sud lunar i destaquen els colors vermell, blau i blanc. Es tracta d’un model que han anomenat  Unitat de Mobilitat Extravehicular d’Exploració, o xEMU, i que malgrat que recorda als vestits que utilitzaven els astronautes de l’Estació Espacial Internacional per les seves caminades espacials, és totalment renovat.

Equips totalment renovats i millorats

Els enginyers van prioritzar que els nous vestits espacials es poguessin formar per peces, fossin més lleugers i molt més flexibles i sofisticats per a permetre dur a terme les tasques més complexes.

L’equip xEMU serà el primer vestit espacial utilitzat a la superfície lunar des que el programa Apol·lo de la NASA va enviar els últims astronautes el 1972. Aquest model inclou una sèrie de millores tant dels equips de l’era d’Apol·lo com els utilitzats a l’Estació Espacial Internacional.

Una de les innovacions més preuades és la mida i l’ajustament, van recalcar els enginyers. L’equip està dissenyat per adaptar-se a una àmplia varietat de mides i la NASA té la intenció d’ajustar-los millor, que siguin més còmodes i permetin que els astronautes es moguin més fàcilment.

En el cas de l’OCCS, el vestit per l’enlairament i aterrada, també incorpora una sèrie de millores respecte als anteriors models. Aquesta millora consisteix que, si bé és un equip despressuritzat, a diferència de xEMU, es pot pressuritzar en cas d’emergència. Això permetrà als astronautes protegir-se durant el llançament i el retorn a la Terra i en situacions d’emergència.

També et pot interessar...