Catalunya Diari
Arriba el primer robot humanoide rus a l'Estaci贸 Espacial Internacional

Arriba el primer robot humanoide rus a l'Estaci贸 Espacial Internacional

La sonda espacial russa Soyuz va poder acoblar-se a la EEI d鈥檕n sortir脿 un robot multifuncional, encarregat de realitzar tasques a l鈥檈spai que els astronautes no poden realitzar.

Ahir dimarts 27 d’agost l’agència espacial russa va aconseguir un nou èxit a la seva personal trajectòria aeroespacial. Després d’un intent frustrat el passat dissabte, el primer robot humanoide rus va accedir a l'Estació Espacial Internacional. Fa uns anys, hi va arribar l’americà per realitzar tasques impossibles per a la resta d’astronautes.

La nova operació d’acoblament ha sortit rodona després que al cap de setmana un error informàtic en el sistema d’orientació de la nau Soyuz va impedir l’accés a l'EEI. Sembla que la nau va acostar-se a l’escotilla d’accés de l’Estació i uns sensors van detectar vibracions que van originar l’avortament de la maniobra per motius de seguretat.

Aquesta passada matinada del dimarts es va repetir la maniobra, ha sortit molt b茅 i Fiodor, el robot rus ha pogut entrar a l'EEI. Es preveu que estar脿 realitzant diverses tasques de gran precisi贸 fins al 6 de setembre i el 7 tornar脿 a la Terra.

Que pot aconseguir fer Fiodor a l'Estaci贸 Espacial?

El primer robot humanoide rus a l鈥檈spai, el model Skybot F-850, 茅s una m脿quina multifuncional. Tal com expliquen fonts russes, al principi estava previst que fos utilitzat en tasques de rescat, per a l'evacuaci贸 de persones en zones perilloses afectades per incendis, per貌 m茅s endavant es va anunciar que podria ser utilitzat per a prop貌sits militars, d'educaci贸 i, fins i tot, en missions espacials. I per aquestes funcions ha pujat fins a l鈥檈spai.

El cosmonauta rus Alex谩nder Skvortsov dirigir脿 el robot mitjan莽ant un exoesquelet met脿l路lic que t茅 32 nivells de mobilitat. Com si es tract茅s del comandament d鈥檜n videojoc, controlar脿 el robot per a que es mogui fora la nau, per a que realitzi tasques de manteniment a l鈥橢EI i recerca espacial.

  

Tamb茅 et pot interessar: