Catalunya Diari
La nave Starship que llevará la humanidad al espacio

Surt a la llum l’Starship, la nau que pretén portar la humanitat a Mart

La companyia SpaceX va presentar aquest prototip el passat dissabte de la mà del seu propietari, Elon Musk. La nau mesura fins a 50 metres d’alçada i té capacitat per a 100 persones

Aquest cap de setmana es va presentar a Texas, a la petita població de Boca Chicas, l’última versió de la nau espacial que té com a objectiu portar la humanitat a la Lluna i a Mart. La presentació va ser a càrrec del multimilionari Elon Musk, amo de la companyia d’automòbils Tesla, i també propietari de la companyia SpaceX, que és qui ha desenvolupat aquesta nau especial, d’uns 50 metres d’alçada i capacitat per a transportar fins a 100 persones.

Musk va mostrar el prototip, juntament amb animacions dels aterratges a la Lluna i a Mart, així com plans dels futurs nous dissenys  a un grup d’entusiastes de l’exploració espacial i periodistes aquest passat dissabte a la nit.

Segons l’empresari, el primer pas previst podria tenir lloc en els pròxims mesos, i es tractarà d’un vol orbital del coet, a partir del qual es començaria a pensar en missions tripulades al satèl·lit terrestre i al planeta roig. 

«Aquest és, bàsicament, el Sant Grial de l’espai», va assegurar Musk. «El pas crític que necessitàvem per convertir-nos en una civilització espacial és fer que el viatge espacial sigui com un viatge aeri». 

Capacitat fins a 100 persones

Encara que el prototip mostrat durant el cap de setmana no sigui el definitiu, la nau Starship tindrà una capacitat de transportar fins a 100 persones i mantindrà un aspecte metal·litzat brillant. 

El sistema de llançament estarà format per dues parts, una que serà la nau Starship, i l’altre formada pel llançador, anomenat Super Heavy, que disposarà de fins a 37 motors per a fer enlairar la nau principal. Per altra banda, està previst que les pròximes naus vagin patint millores per tal que siguin més fines, lleugeres i amb un cost més econòmic.

Els primers vols

El multimilionari japonès Yusaku Maezawa ja té reservada des de l’any passat la primera plaça en un vol privat de la nau per orbitar a la Lluna.

Encara que inicialment es va anunciar que la companyia de Musk pretenia arribar a Mart el 2022, els plans han patit successius retards. Ara, després de la presentació del prototip, Musk considera que el projecte estarà llest per a un vol orbital en pocs mesos.

La nau servirà, en un principi, per explorar el Sistema Solar, encara que, òbviament, haurà de tenir-se en compte les diferents distàncies dels viatges que es planegin. L’òrbita terrestre té una altitud estàndard de 350 kilòmetres, mentre que la Lluna es troba a una distància mitjana de 384.400 kilòmetres i Mart, a 227,9 milions de kilòmetres.

També et pot interessar...