Catalunya Diari
Discurso tajante de Greta Thunberg en la ONU

Punyent discurs de Greta Thunberg a l’ONU entre algunes llàgrimes

La jove líder de la lluita contra el canvi climàtic ha acusat els líders mundials de «robar-li els somnis i la infantesa» per no fer res per frenar aquest problema

Vibrant i punyent intervenció de la jove activista sueca, Greta Thunberg, a la cimera del Clima de l’ONU que ha arrancat aquest dilluns a Nova York (Estats Units). La que s’ha convertit en la icona de la lluita contra el canvi climàtic a nivell mundial amb només 16 anys, ha etzibat un dur discurs contra els líders mundials cara a cara, a qui acusa d’haver portat el planeta fins a aquesta greu situació.

«Estem en l’inici d’una extinció massiva i de l’únic que podeu parlar és de diners i de contes de fades sobre un creixement econòmic etern», ha dit Thunberg entre algunes llàgrimes i una clara expressió de ràbia i impotència davant de les grans autoritats mundials. «M’heu robat els somnis i la infantesa amb les vostres paraules buides; com us atreviu!», ha etzibat l’activista entre aplaudiments d’alguns assistents a la cimera, entre els quals hi havia joves del col·lectiu de Thunberg.

«Si escolliu fallar-nos, mai us perdonarem», ha sentenciat Thunberg, afegint que encara som a temps de frenar aquesta greu situació. La intervenció de la jove activista era una de les més esperades d’aquesta cimera, convocada pel secretari general de l’ONU, Antonio Guterres, per intentar que els estats de tot el món actuïn contundentment contra el canvi climàtic i la reducció de la contaminació.  

Imagen de Greta Thunberg en la cumbre de la ONU
Imatge de Greta Thunberg a la cimera de l'ONU | EuropaPress

 

Una cimera de primer nivell

Entre les intervencions que s’esperen al llarg d’aquesta cimera, per on passaran prop de 60 líders mundials, hi ha noms tan destacats com ara la cancellera d’Alemanya, Angela Merkel, o el president de l’Índia, Narendra Modi, mentre que el president dels Estats Units, Donald Trump, s’ha presentat finalment per sorpresa  a la trobada davant d’una mirada amenaçant de Thunberg, ja que segueix negant el canvi climàtic. Aquesta és la imatge que s'ha fet viral: 

«Ens esteu fallant, però la gent jove comença a entendre la vostra traïció», ha amenaçat Thunberg, assegurant que ella «no hauria de ser aquí, sinó a l’altra banda de l’oceà a l’escola». L’activista i diversos menors d’entre 8 i 17 anys procedents de tot el món també han presentat una queixa històrica al Comitè de Drets del Nen de l’ONU contra la «passivitat» dels governs de tot el món davant del canvi climàtic.

També et pot interessar...