Catalunya Diari
s

Emergència sanitària a Nova Delhi per la greu contaminació

La boira de contaminants que cobreix la capital de l’Índia ha portat a les autoritats a declarar l’emergència de salut pública

La ciutat de Nova Delhi (Índia) està sota una boira contaminant que ha portat a les autoritats de la ciutat a declarar l’emergència de salut pública. S’han tancat escoles, el sector de la construcció està aturat fins almenys el 5 de novembre i s’han repartit més de 5 milions de mascaretes entre la població a través dels centres escolars.

La barreja de les emissions industrials, els vehicles, els fums agrícoles de les zones pròximes i la persistència de l’anticicló amb absència de pluges, han fet pujar de manera perillosa els nivells de partícules PM2.5, les de diàmetre inferior a 2.5 micròmetres.

A més, moltes empreses han recomanat als seus treballadors que no surtin de casa dilluns per anar a treballar, a l’espera que l’episodi de contaminació redueixi els seus nivells o s’acabi.

Quina és la causa?

La principal causa de la contaminació durant aquesta època són els focs agrícoles. Els agricultors utilitzen les cremes de rostolls per preparar les terres per a la temporada següent. A través d'imatges de satèl·lit, el govern ha pogut observar  més de 3.000 cremes.

Nivells de contaminació 20 vegades per sobre del màxim establert per l’OMS

Els nivells màxims permesos per l’Organització Mundial de la Salut (OMS)  se situen en concentracions de 10μg/m3  de mitjana anual o 25 μg/m3 de mitjana en 24 hores, doncs divendres, es va arribar a mesurar una excepcional concentració de 533 μg/m3 en aquesta ciutat índia.

El nivell de les anomenades partícules fines, inferiors a 2,5 micròmetres, que perjudiquen l’aparell respiratori dels humans, era ahir a Nova Delhi vint vegades més alt que el màxim permès per l’OMS. Els episodis de contaminació són freqüents a Nova Delhi, però els nivells d’aquests primers dies de novembre són els més alts de tot el 2019.

També et pot interessar...