Catalunya Diari
Discurso tajante de Greta Thunberg en la ONU

Greta Thunberg assistirà a la Cimera de la ONU contra el Canvi Climàtic de Madrid gràcies al govern espanyol

La ministra de Transició Ecològica Teresa Ribera ha respòs a la jove activista que posarà el Govern al seu servei per ajudar-la a creuar l’Atlàntic

La jove activista Greta Thunberg va demanar ajuda per creuar l’Atlàntic i poder assistir a la propera Conferencia de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, que es realitzarà a Madrid al desembre en substitució de Xile on s’havia anul·lat a causa dels aldarulls que hi ha actualment. Buscava un mitjà de transport gratuït per venir aquí i el govern espanyol entra en el joc de l’activista i l’ha ofert ajuda per a que pugui venir.

«Estimada Greta, seria genial tenir-te aquí a Madrid. Has fet un llarg viatge i ens ajudes a tots a generar preocupació, obrir ments i millorar l'acció. Ens encantaria ajudar-te a creuar l'Atlàntic de tornada. Estic oberta a posar-me en contacte per fer-ho possible», escriu la ministra Teresa Ribera en resposta a un tuit de Greta.

Greta Thunberg protestarà a Madrid durant la Cimera del Clima

Imatge de la recent intervenció de la jove activista Greta Thunberg a l'ONU contra el canvi climàtic
Imatge de la recent intervenció de la jove activista Greta Thunberg a l'ONU contra el canvi climàtic | Arxiu

L'adolescent sueca va iniciar el passat estiu el viatge a Amèrica per poder participar a la Cimera del Clima que es va celebrar el mes passat a la seu de l'ONU a Nova York, i també volia arribar a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi climàtic (COP25), que Xile anava a acollir al desembre.

El seu rebuig a viatjar en avió per evitar emissions contaminants va fer que creués l'Atlàntic en un veler i que utilitzi autobusos i trens per desplaçar-se pel continent americà. Dimarts passat, la Greta va protagonitzar la decisió polèmica de rebutjar el premi mediambiental del Consell Nòrdic, en protesta per la falta d'acció contra la crisi climàtica.

L’activista ha estat distingida recentment amb el denominat Nobel Alternatiu que lliura la fundació sueca ‘Right Livelihood Award’ i estava nominada al Nobel de la Pau d'aquest any, que va recaure en el primer ministre etíop, Abiy Ahmed.

Thunberg va començar al setembre de 2018 una vaga escolar davant del Parlament suec per demanar mesures contra el canvi climàtic, que va inspirar un moviment global i que l'ha portat a ser rebuda per líders mundials i a intervenir en conferències d'alt nivell.

També et pot interessar...