Catalunya Diari
Viajará a España en un catamarán ecológico de una familia australiana que recorre el mundo

Greta Thunberg posarà rumb a Madrid en un catamarà per assistir a la cimera del clima

La jove activista continua amb la negativa de viatjar en avió. D’aquesta manera, tornarà a creuar l’Oceà Atlàntic a bord d’un vaixell equipat amb panells solars i hidrogeneradors

Greta Thunberg ha anunciat que creuarà l’Atlàntic per assistir a la cimera COP25 del Canvi Climàtic a Madrid viatjant a bord del catamarà «La Vagabonde», que està fent la volta al món i que van respondre a la crida de l’activista sueca.

«La COP25 és extremadament important i faré el que pugui per arribar-hi a temps», va dir l’activista en un comunicat de premsa, sense especificar si podrà estar a Madrid per a l’inici de la cimera que tindrà lloc el 2 de desembre. «No importa si no arribo a temps. Hi ha molts activistes que parlaran i entregaran el mateix missatge, la meva veu no és insubstituïble».

Greta segueix amb la negativa d’utilitzar un avió per l’enorme empremta ecològica que deixa sobre el planeta amb l’alliberació de grans quantitats de CO2. Per aquesta raó, tornarà a endinsar-se a l’Oceà Atlàntic a bord d’un vaixell tal com va fer ara farà uns mesos quan posar rumb a Nova York gràcies al veler ‘Maliza’.

Una crida amb èxit

«Just fa deu dies que es va traslladar la COP25 de Santiago de Xile a Madrid, moment en el qual en trobava camí a Mèxic per seguir el meu viatge fins a Xile», va explicar Thunberg. «D’aquesta manera vaig fer una crida a les xarxes socials per si algú podia ajudar-me a trobar un transport per retornar a Europa».

Trobar un vaixell preparat per a travessar l’Atlàntic en un mes de novembre no és gens fàcil, però l’activista es va sorprendre de la quantitat de gent que estava disposada a ajudar-la. «Navegant amb vela vull fer ressò que és bàsicament impossible portaruna vida sostenible en la nostra societat».

Thunberg viatjarà amb els australians Riley Whitelum i Elayna Carausu, que documenten a través de YouTube el seu viatge al voltant del món, amb el seu bebè d’11 mesos Lenny i també amb la marinera anglesa Nikki Henderson. Està previst que la tripulació arribi a port de Portugal a bord del catamarà equipat amb panells solars i hidrogeneradors, que permetran generar poques emissions de carboni.

També et pot interessar...