Catalunya Diari

La petjada ecològica d'un cotxe elèctric a Alemanya és superior a la d'un dièsel

Un estudi empresarial alemany compara la sostenibilitat d’un Tesla respecte a un Mercedes de combustió convencional

Un estudi elaborat per l’institut alemany IFO (Institut Fuer Wirtschaftsforschung), que és l’ens principal on es recullen dades de l’economia alemanya, afirma que un Tesla Model 3 té un impacte mediambiental major quant a emissions de CO2 respecte a un cotxe dièsel de Mercedes, encara que el Model 3 sigui elèctric i etiquetat com a cotxe de 0 emissions.

Com s’explica aquesta afirmació?

Segons l’estudi alemany, durant el procés de producció d’un Tesla respecte a un Mercedes no hi ha diferències significatives en les emissions. Però, les emissions es produeixen a l’hora de carregar els cotxes elèctrics i sobretot en el procés de fabricació de les bateries d’aquests vehicles.

Alemanya obté el 35% de la seva electricitat en plantes tèrmiques on es crema carbó, i això fa que un Tesla Model 3 a l’estat de Baviera sigui el responsable indirecte d’unes emissions de 83 grams de CO2 per quilòmetre. Les emissions de CO2 produïdes durant la fabricació de les bateries de liti sumat a què s’emet per tal d’aconseguir tota l’electricitat per poder alimentar els cotxes elèctrics és superior a la d'un cotxe dièsel segons l’estudi.

A aquesta realitat cal sumar-hi el fet que, els cotxes elèctrics, utilitzen bateries de liti i la major part de les quals fabricades a la Xina o els Estats Units, països en els quals s’utilitzen fonts d’energia no renovables com el carbó. L’estudi conclou amb les dades següents: un Tesla Model 3 a Alemanya emet entre 156 i 181 grams de CO2 per quilòmetre, mentre que un Mercedes classe C 220d dièsel emet 141 grams de CO2 per quilòmetre.

  

Aquest estudi aplicat en el mercat alemany, que és el tercer mercat més gran del món quant a cotxes elèctrics, evidencia que els cotxes elèctrics s’haurien de recarregar amb energies totalment renovables i també durant el procés de producció de les bateries de liti per tal que fossin infinitament més sostenibles.

Gas Natural com a alternativa?

Segons l’estudi de l’IFO, els cotxes de GNC o gas natural comprimit són la millor opció  per començar a canviar el tipus de combustible dels nostres vehicles perquè puguin ser més eficients. És una de les mecàniques de combustible fòssil més eficients i menys contaminants, molt per sobre dels motors dièsel.

També et pot interessar...