Catalunya Diari
Imatge de la trobada entre Barack Obama i Greta Thunberg

Reunió d’alt nivell entre Barack Obama i Greta Thunberg per parlar del canvi climàtic

Amb només 16 anys, la jove activista sueca ha aconseguit reunir-se amb destacats líders mundials. Ara és als Estats Units per comparèixer a les Nacions Unides sobre la crisi climàtica

Reunió extraordinària als Estats Units (EUA) entre l’expresident nord-americà, Barack Obama, i la jove activista sueca, Greta Thunberg, per parlar sobre el canvi climàtic. Encara és menor d’edat, però la seva lluita convençuda i cridanera contra aquesta problemàtica mundial l’ha convertit en tot un referent internacional en defensa del medi ambient i això ha fet que molts líders mundials l’hagin rebut en l’últim any.

Arribada a Nova York fa unes setmanes amb un vaixell de 0 emissions (funcionava amb energia solar), Thunberg ja ha participat en diverses manifestacions contra el canvi climàtic i el dia 23 d’aquest mes oferirà un discurs a la seu de les Nacions Unides (ONU), ubicada en aquesta ciutat nord-americana,  per tal de demanar als països de tot el món que emprenguin mesures per frenar la crisi climàtica.

Obama, de bracet amb Thunberg

De la reunió entre Obama i Thunberg, en destaca la bona sintonia entre els dos, ja que l’expresident, que es va caracteritzar per les seves polítiques mediambientals quan ocupava la Casa Blanca, va arribar a dir que es trobaven en «el mateix equip».  De fet, En un missatge al seu compte de Twitter, Obama deixa això:

«Amb només 16 anys, Greta Thunberg ja és un dels més grans defensors del nostre planeta. Reconeixent que la seva generació suportarà la pitjor part del canvi climàtic, no té por de pressionar per a una acció real. Ella encarna la nostra visió en la Fundació Obama: un futur format per joves líders com ella».

De l’escola a l’ONU

Greta Thunberg fa tan sols un any que va començar a emprendre mobilitzacions en defensa del clima. L’agost de l’any passat va començar a fer vaga cada divendres a l’escola i s’asseia davant del parlament suec  per exigir mesures governamentals per frenar la crisi. Des de llavors, centenars de milers de joves de tot el món han seguit els seus passos amb manifestacions per desenes de països i accions diverses, especialment els divendres.

El desembre de l’any passat ja va participar en la conferència sobre el canvi climàtic a Katowice (Polònia), i la seva evolució i influència a tot el món ha estat gegantina, arribant ara a l’ONU amb un vaixell de 0 emissions, viatge que va generar una gran expectació mediàtica.

També et pot interessar...