L’huracà Juliette s’intensifica a categoria 3 a l’oceà Pacífic

En tan sols 6 hores el cicló ha passat de categoria 1 a categoria 3, amb vents que arriben als 220 km/h. Ara mateix es troba a 710 km de Cap de Sant Lucas a Mèxic
L'huracà Juliette a l'oest de Mèxic | NOAA

 

Aquestes darreres jornades totes les mirades mundials s’han centrat en devastador huracà Dorian, que ha arrasat les Illes Bahames a l’Atlàntic i enfila camí aquest dimarts cap a les costes de Florida. Tot i això, a l’altra banda de Centreamèrica hi ha Juliette, un altre huracà que ha passat més desapercebut però que comença a agafar força.

Va iniciar-se aquest diumenge com a tempesta tropical però poques hores després d’arribar a huracà de categoria 1, es va intensificar ràpidament fins a categoria 3, en tan sols 6 hores. Actualment es troba a 710 km al sud-oest de Cap de Sant Lucas, a la Baixa Califòrnia, Mèxic, amb vents màxims sostinguts de fins a 180 km/h i ratxes que puntualment arriben als 220 km/h. 

Els pronòstics més recents fan preveure que el cicló seguirà evolucionant i intensificant-se fins a arribar a categoria 4 sobre un màxim de 5 categories. Quan arribi a categoria 4 es trobarà a 730 km de les costes mexicanes amb vents que podran arribar fins als 260 km/h. De moment, però, el fenomen meteorològic no representa cap risc per a les costes de Mèxic.

També et pot interessar...

"⚫🌀 IMATGES IMPACTANTS: Destrucció total i almenys 30 morts a les Bahames pel pas del Dorian" "🔴🌀 ALERTA: L’huracà Dorian passa a categoria 4 i encarrila el seu camí cap als EE.UU."