Catalunya Diari
Imagen del huracán Humberto

Nou rècord de tempestes tropicals a l'Atlàntic i Pacífic amb sis borrasques simultànies

Mai abans hi havia hagut tantes tempestes tropicals al mateix temps entre l’Atlàntic i el Pacífic. A més, un d’ells, l’huracà Humberto, podria dirigir-se cap Europa

Després del pas de l’huracà Dorian, sembla que s’ha obert la temporada d’huracans i tempestes tropicals. Enguany ha costat que arrenqués, però després del fort huracà, actualment el Carib i la costa oest americana es troba en plena ebullició.

El passat dijous hi va haver fins a 6 tempestes tropicals actives i batejades a la vegada entre l’Atlàntic i el Pacífic oriental. D’aquesta manera, s’establia tot un nou rècord contemporani,  amb la presència dels huracans Jerry i Humberto i la tempesta acabada de formar Imelda a l'Atlàntic, i l'huracà Lorena juntament amb les tempestes Kiko i Mario al costat del Pacífic.

El meteoròleg del Centre Nacional d'Huracans dels Estats Units, Eric Blake, explicava en un tuit que la simultaneïtat de les sis tempestes tropicals bat un rècord que va iniciar el setembre de 1992. «Com a paneroles s'estan formant», va dir.

Un altre meteoròleg expert en ciclons, Phil Klotzbach, afirmava que és la segona vegada que es registren al mateix temps tres tempestes amb forts ventsd'almenys 96 km/h. No succeïa una cosa així des de 2014.

Humberto rumb a Europa

D'altra banda, l’huracà Humberto es dirigeix cap a Europa i durant el cap de setmana va ser absorbit per la circulació general, prenent les característiques d'una borrasca extratropical amb una pressió molt baixa, similar a les borrasques que rebem a través de l'Atlàntic. Si Galícia rep un dels seus fronts, els seus efectes no tindrien res a veure amb els efectes que va tenir l'huracà a les Bermudes el dimecres, on va deixar sense llum a milers de llars.

També et pot interessar...