Catalunya Diari
Imatge dels efectes del Lorenzo a les Açores

Escoles tancades, vols cancel·lats i molts problemes pel pas del Lorenzo a les Açores

L’huracà, ja com a categoria 1, ha arribat a l’arxipèlag portuguès amb grans onades, aiguats i forts vents que han provocat la caiguda de diversos arbres i moltes destrosses

Les illes Açores (Portugal) s'han blindat aquest dimecres per fer front a l’arribada del potent huracà Lorenzo, que ha tocat terra ja com a categoria 1. Per aquesta raó, s’han pres diverses mesures preventives com ara la  cancel·lació de desenes de vols, s’han tancat els serveis públics, com per exemple les escoles, s’han segellat portes i finestres amb fustes per evitar destrosses o s’han desallotjat desenes de persones que viuen a la costa per precaució. 

En la seva arribada a les illes, s'han registrat més de 90 incidències, unes 60 carreteres tallades i diversos talls del subministrament elèctric. Els vents huracanats de fins a 200 km/h de forma local han causat la caiguda de diversos arbres, mentre que el fort onatge i les pluges torrencials també han provocat molts problemes amb destrosses en habitatges i la destrucció total del port Das Lajas en Flores. Tots els serveis d’emergència, especialment els bombers, han estat reforçats  per tal de fer front a la greu situació, mentre que el primer ministre portuguès, Antonio Costa, ha modificat la seva campanya electoral per tal de fer un seguiment del temporal en directe des del centre d'emergències de les Açores. 

Ubicades a uns 1.500 quilòmetres a l’oest de Portugal i al bell mig de l’oceà Atlàntic, les illes Açores compten amb prop de 250.000 habitants i aquests dies viuen un esdeveniment històric, ja que és ben estrany que un huracà visiti l’arxipèlag.  Les autoritats afirmen que la pitjor part «ja ha passat».

Imagen de los primeros efectos del huracán Lorenzo en las Azores
Imatge dels primers efectes de l'huracà Lorenzo a les Açores | Twitter

Un huracà que ha fet història

L'huracà Lorenzo colpeja les Açores més debilitat després que aquests últims dies es convertís en el més potent de la història a l'est de l'Atlàntic assolint la categoria 5. Malgrat la baixada d'intensitat, els seus vents de fins a 200 km/h, onades de fins a 25 metres d'altura i pluges torrencials el fan molt perillós, raó per la qual s'ha arribat a activar l'exèrcit per fer front a aquesta situació.

El recorregut de l’huracà Lorenzo és força incert i ha portat de bòlit als meteoròlegs aquests últims dies. Després d’afectar les Açores, sembla que la forta tempesta continuarà pujant de latitud en direcció nord-est i, entre divendres i el cap de setmana, afectarà ja més debilitada Irlanda i el Regne Unit, on els vents i els aiguats poden ser importants. Posteriorment, arribaria en forma de depressió habitual al continent.

També et pot interessar...