Catalunya Diari
Un policía inspecciona el poste eléctrico caído

El tifó Faxai copeja amb força Japó deixant almenys 3 morts i diverses desenes de ferits

L'huracà va arribar amb vents de fins a 216 km/h, provocant cancel·lacions de vols i deixant a més de 900.000 llars sense llum, sent un dels tifons més forts que ha copejat la capital

El poderós tifó Faxai va copejar aquest diumenge a la nit la regió de Tòquio deixant almenys tres morts i diverses desenes de persones ferides, com a conseqüència dels seus forts vents i les intenses pluges, segons han informat les autoritats locals. També va provocar talls generals en el subministrament d'energia elèctrica deixant sense llum a més de 900.000 llars i va causar greus alteracions en el transport aeri i públic.

Una dona d'uns 50 anys va morir després de copejar-se contra una paret quan va ser arrossegada pel vent en travessar un carrer, segons van mostrar unes imatges de les càmeres de vigilància. Un altre home, de 87 anys, va ser trobat mort sota un arbre el dilluns al matí, a la prefectura de Chiba.

L'huracà va arribar en aquesta regió amb vents de fins a 216 km/h, al sud-est de la capital japonesa, poc després d'haver creuat la badia de Tòquio. El dilluns a la nit les autoritats locals mantenien les recomanacions d'evacuació, no obligatòries, per a milers de persones.

Varios desperfectos en la ciudad de Tokio
Diversos desperfectes a la ciutat de Tòquio | Reuters

 

Techos destrozados por los vientos huracanados
Sostres destrossats pels vents huracanats | reuters

 

Vols cancel·lats i danys a la capital

El tifó va obligar a cancel·lar més de cent vols, concretament 138, deixant els viatgers aïllats a l'aeroport de Tòquio Narita, a causa de la falta de trens i autobusos per a portar-los a la capital nipona. JR Eat, un dels sistemes més importants de metro urbà i suburbà de Tòquio i els seus voltants, va suspendre les seves operacions per l'arribada de l'huracà.

Algunes fàbriques també van suspendre la seva producció aquest dilluns, com Nissan o Sony, a causa de les inundacions i als talls del subministrament elèctric, així com diverses escoles van decidir tancar a causa dels perillosos vents. Als carrers de Tòquio es podien veure trossos de teulades i de balcons arrencats per la força del vent, arbres caiguts, panells de comerços i una immensitat de deixalles. I és que el tifó Faxai ha estat un dels més forts que han copejat la capital japonesa en una dècada.

També et pot interessar...