Catalunya Diari
El tifón Kammuri ha tocado tierra este martes y provocando lluvias torrenciales además de fuertes vientos

Almenys 17 morts i mig milió de desplaçats pel tifó Kammuri a Filipines

El potent tifó va tocar terra aquest passat dimarts al nord de l’arxipèlag deixant pluges torrencials i vents que van arribar fins als 235 km/h

ACTUALITZACIÓ: 15:00H 04/12/2019 

L’arribada de l’huracà Kammuri a les costes de Filipines ha deixat al seu pas mig milió de desplaçats, almenys 17 morts i molts danys materials, després que toqués terra aquest passat dimarts, provocant pluges torrencials i forts vents. El govern ha declarat l'estat d'emergència en més de 50 províncies, així com a la capital, Manila. 

La zona més castigada ha estat la província de Sorgoson, el primer lloc de contacte del tifó amb el país asiàtic, a l’illa De Luzón, on més de 55.000 persones estaven exposades als forts vents i a les pluges, que han arribat a superar els 235 km/h, amb ratxes sostingudes de 155 km/h, segons l’agència meteorològica filipina PAGASA. Ara, el principals riscos són les inundacions, les esllavissades i les onades que poden arribar encara fins als 3 metres.

A més a més, gairebé mig milió de persones han hagut de ser evacuades en diferents províncies davant l’amenaça del tifó, buscant refugis temporals, segons les declaracions dels diferents governadors provincials.

 

Aeroports i Jocs del Sud-est Asiàtic cancel·lats

El tifó Kammuri també ha deixat inoperatiu l’aeroport Ninoy Aquino (NAIA) de Manila, després de la cancel·lació de centenars vols de 23 aerolínies. «A causa del tifó, NAIA estarà tancat des de les 11 del matí fins a les 11 de la nit d’aquest dimarts. Els vols seran cancel·lats i les aerolínies organitzaran vols de recuperació tan aviat com la situació millori», ha anunciat aquesta passada nit l’aeroport a Twitter.

Kammuri també ha arribat a afectar el desenvolupament dels Jocs del Sud-est Asiàtic, inaugurats aquest dissabte passat amb la participació de més de 5.600 atletes, on s’han suspès i posposat les competicions de 8 disciplines diferents, segons ha anunciat l’organització de l’esdeveniment esportiu.