Catalunya Diari
Imatge de la mànega marina a Àmsterdam

Dos tornados causen el caos a Amsterdam i Luxemburg

Els fets van tenir lloc divendres i, en el cas d’Amsterdam, es tractava d’una mànega marina que va tocar terra. No hi ha danys personals però sí de materials

Gran ensurt el que es van endur ahir divendres la tarda a diversos punts del centre-oest d’Europa a causa d’un fort temporal provocat per una profunda borrasca a l’oest del continent. Dos tornados van irrompre a Amsterdam i Luxemburg deixant grans destrosses però sense haver de lamentar danys personals. En el primer cas, es tractava d’una mànega marina que va acabar tocant terra.

Concretament, els remolins de vent van afectar les poblacions de Bascharage i Petange, a Luxemburg i Àmsterdam, respectivament. A Bascharage, el tornado va començar cap a les sis de la tarda i va causar literalment el caos i, tot i durar ben poca estona, les destrosses van ser més que evidents. 

En el cas d’Amsterdam, la mànega marina es va formar a la zona d’Oosterdok i va acabar tocant terra. Malgrat el fort rebombori i sorpresa que va causar, els danys van ser menors. Aquestes són les espectaculars imatges dels dos tornados:

 

Uns fenòmens extraordinaris

Segons un estudi publicat per ‘American Meteorological Society’, entre els anys 1950 i 2015 tan sols es van registrar 5 tornados a Luxemburg. I és que aquests fenòmens severs són molt estranys i extraordinaris en aquesta zona d’Europa, però especialment en aquest petit país. A Holanda, la xifra de tornados en aquell període era més alta, de 65.

També et pot interessar...