Catalunya Diari
Runa a banda i banda del riu al seu pas per Vilaverd.

El cadàver trobat a Vilaverd és el de l'home desaparegut pels aiguats que habitava una 'mobile home'

Els Mossos d'Esquadra ja han començat les gestions per identificar-lo i determinar si seria, efectivament, la quarta víctima dels aiguats

ACTUALITZACIÓ 17.45h

El cadàver que ha aparegut aquest migdia és l'home desaparegut a Vilaverd quan es trobava a l'interior d'un bungalou, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra després de la identificació corresponent.  Queden ara tres persones desaparegudes per localitzar, entre les quals la mare d'aquesta darrera víctima identificada, que habitava també la 'mobile home'.

NOTÍCIA 29/10/2019, 13.00h

Els Bombers de la Generalitat han localitzat les restes d'un cos durant les tasques de recerca dels desapareguts per la llevantada de la setmana passada. En concret, les restes s'han trobat a la zona del pont de Vilaverd, segons han informat els Bombers a través de Twitter. Els Mossos d'Esquadra han iniciat les gestions per identificar el cadàver. Justament a Vilaverd van desaparèixer una mare i el seu fill, de 69 i 42 anys, després que el riu s'emportés el bungalou on vivien. Precisament, la setmana passada al voltant d’aquest pont on s’han trobat restes humanes ja van aparèixer trossos de l’habitatge i roba que els familiars de la mare i el fill van reconèixer com a seva.

El pont de Vilaverd, «un punt probable»

Malgrat tot, el cap de guàrdia dels Bombers, Guillem Guinjoan, ha insistit que no es descarta que pugui tractar-se també d’algun dels dos desapareguts a l’Espluga de Francolí que encara no s’han localitzat —el camioner belga i el segon ocupant d’un vehicle arrossegat pel riu.

Segons Guinjoan, el pont de Vilaverd és un dels indrets on s’han concentrat els esforços des del primer dia perquè és dels que presenta una major acumulació de restes vegetals, runa i brossa de tota mena. «Ja consideràvem que aquest fos un punt probable on pogués haver-hi una persona», ha afegit.

Des de dilluns els Bombers ja només mantenen la recerca en zones on havien recollit indicis rellevants, com el pont de Vilaverd i el Pont Vell de Montblanc, i el pont de Goi, més al sud de Picamoixons. En aquests indrets s’hi treballa intensament amb maquinària per tal de desbrossar els marges i la llera.

Després de fer l’aixecament del cadàver els Mossos d’Esquadra s’encarregaran de les tasques d’identificació. El sotsinspector Ferran Llanses, cap de la comissaria de districte de Montblanc, ha explicat que els agents han fet «totes les gestions en temes d’ADN i empremtes» per tal d’identificar els desapareguts el més ràpid possible. A més, els Mossos han habilitat una oficina d’atenció als familiars de les persones desaparegudes on se’ls informa constantment dels avenços de la recerca.

Setè dia de recerca

A l’espera de confirmar la identitat del cadàver, amb aquesta ja serien quatre les víctimes mortals dels aiguats a Catalunya després dels homes trobats a Arenys de Munt, el port de Tarragona i el riu Francolí a la Pobla de Mafumet. Aquest últim correspon a un sensesostre que va morir arrossegat per l’aigua i que no constava com a denunciat. Falten tres persones desaparegudes per localitzar.

També et pot interessar