Catalunya Diari
Els sacs de terra que Calafell ha posat en diversos carrers per contenir l'aigua.

Calafell posa sacs de terra per contenir l'aigua en previsió de les fortes pluges

El consistori avisa que es podrien produir precipitacions de fins a 200 litres per metre quadrat

El Baix Penedès està en alerta per la previsió de fortes pluges que hi ha a partir d'aquest dimarts 22 d'octubre al litoral català. Els serveis meteorològics han avisat que podria ser el temporal més fort d'aquest 2019, amb el qual s'ha demanat extremar les precaucions. A Calafell, el consistori ja ha començat a prendre mesures per evitar les inundacions en aquells punts més delicats del municipi, on s'acostuma a acumular aigua quan hi ha fortes pluges.

Per això, aquest dilluns a la tarda s'han posat grans sacs de terra als carrers del Pescador, de la Barca i del Molí del Blanquet, amb l'objectiu que puguin contenir l'entrada d'aigua. L'Ajuntament també ha restringit temporalment la circulació en aquests carrers i ha prohibit estacionar a l'aparcament del Blanquet. A més a més, s'ha fet una neteja dels embornals a les zones inundables, retirant els residus que hi ha a les lleres.

Fins a 200 litres per metre quadrat

Precisament fa pocs dies, l'Ajuntament de Calafell va adjudicar les obres per millorar el drenatge als voltants del carrer del Pescador, que sempre queden negats quan hi ha pluges fortes. Des del consistori han apuntat que entre dimarts i dijous podrien produir-se precipitacions de fins a 200 litres per metre quadrat al litoral del Baix Penedès, raó per la qual ha demanat la màxima precaució als ciutadans i «respectar els consells i la informació de Protecció Civil».

Un any després dels forts aiguats del 2018

L'episodi de fortes pluges que s'ha anunciat arribarà gairebé un any després d'un altre de similar que hi va haver a Catalunya l'octubre del 2018. En aquell cas, les riuades van provocar diverses afectacions a municipis com el Vendrell. La riera de la Bisbal es va desbordar i va obligar a tallar la carretera que va a Sant Salvador. A Calafell també es va haver de tallar el trànsit en alguns carrers que es van inundar, com ara el Passeig Marítim de Segur.