Catalunya Diari
El dispositiu de recerca dels quatre desapareguts ja ha pentinat una trentena de quilòmetres sense èxit

El cos trobat ahir diumenge no pertany a cap de les persones declarades com a desaparegudes per la riuada

Així ho han confirmat aquest migdia des de Protecció Civil | El cadàver trobat és el d'una persona sense sostre

La persona trobada aquest diumenge, 27 d’octubre, al marge dret del riu Francolí, a la Pobla de Mafumet, «no és cap de les denunciades com a desapareguda que buscaven», segons ha apuntat Protecció Civil aquest dilluns, a primera hora de la tarda, a través de les seves xarxes oficials:

Es tracta d'una persona sense sostre

L'home, del qual no se n'havia denunciat la desaparició,  és un sensesostre que vivia prop de la llera del riu i que suposadament se l'hauria endut l'aigua però encara s'està pendent de l'autòpsia per saber la causa de la mort.  El cos va ser trobat per un grup de 30 bombers a la Pobla de Mafumet, just en l'últim tram a tocar de la desembocadura, sota unes canyes de riu i una mica amagat.

Quan ja han passat sis dies des dels aiguats, el cos de Bombers  ha pentinat quatre dels poc més de vuit quilòmetres del tram final del riu Francolí, que va des de la seva desembocadura fins al municipi del Morell. Aquest diumenge, en el cinquè dia de recerca dels quatre desapareguts, només s'han trobat elements personals que no corresponen a les persones desaparegudes des de principis de setmana.

El dispositiu ha intensificat la recerca en aquest sector, on hi treballen 123 persones, dels quals una setantena són bombers i la resta, voluntaris dels cossos de Protecció Civil, ADFs i Creu Roja. Al sector de Montblanc s'han destinat una trentena d'efectius. Fins aquest diumenge al migdia s'han rastrejat, sense èxit, 35 dels 43 quilòmetres que van de la desembocadura a l'Espluga de Francolí. Ara, doncs, se suma una víctima mortal i se segueixen cercant quatre desapareguts.