L’ICGC habilita un visor fotogràfic per comprovar els terribles danys del temporal

L’eina permet comparar l’estat de la zona abans i després dels aiguats amb un detall de deu centímetres
Imatge del visor de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya | Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha habilitat un visor fotogràfic que permet comprovar els danys ocasionats per les fortes pluges dels passats 22 i 23 d’octubre. El visor compara una imatge del terreny abans dels aiguats amb imatges aèries captades el 27 d’octubre des d’un avió equipat amb càmera fotogramètrica, que ha permès prendre imatges amb una resolució espacial de deu centímetres. L’eina permet complementar l’avaluació dels danys materials registrats a la zona, gràcies al seu gran nivell de detall. Des d’aquest dijous hi ha disponibles les imatges de Montblanc i l’Espluga de Francolí i a partir del 4 de novembre s’hi inclouran les de la resta de zones afectades.

Les fotografies captades s’han processat per mostrar-les en el visor de forma contínua, georeferenciada, navegable i comparable amb les ortofotos convencionals que publica l’ICGC.

També et pot interessar

"Troben el cos sense vida d’un dels dos joves desapareguts a Mallorca pel temporal" "Els Mossos d'Esquadra l'han identificat aquesta tarda. Ja són 4 els morts i encara queden tres desapareguts pel temporal"