Catalunya Diari
Imatge de la neu aquest dijous al matí a Granvalira, a Andorra

L’única imatge agradable del temporal: la neu tenyeix de blanc els cims del Pirineu

La nevada ha estat poc important, tot i que en alguns punts s’hi ha acumulat fins a 20 centímetres, com és el cas de Boí

El fort temporal que ens ha afectat aquestes últimes hores ens ha deixat imatges terribles de destrosses i un tràgic balanç de danys personals, però no tot són males notícies. A més de la pujada dels pantans que encara continua per l’arribada de més aigua dels rius, la neu ha deixat una posta idíl·lica al Pirineu amb la primera nevada més o menys destacable de la temporada als cims de la cara nord i del sector occidental.

Les temperatures van pujar força amb l’entrada dels vents marítims càlids que van provocar aquests aiguats torrencials, però l’aire fred en alçada va ser suficient al matí de dimarts i matinada de dimecres per veure nevar a la serralada fins als 2.200 metres, tot i que la nevada més important va ser especialment a partir dels 2.500 o 3.000 metres al Pirineu de Lleida, Andorra o França.

Els registres més importants han estat els 20 centímetres caiguts a Boí (2.535 metres d’altura) o els 16 a Espot (2.519 metres d’altura). No obstant, la part més oriental del Pirineu, sobretot el sector de Girona, la cota va ser molt més alta i la neu pràcticament no hi va aparèixer. Aquestes són algunes de les imatges que ens ha deixat aquesta primera nevada, també en altres zones pirinenques fora de Catalunya, com ara Andorra:

 

També et pot interessar...