Catalunya Diari

Dijous amb algun ruixat a l'oest i cel enteranyinat a la resta

La temperatura seguirà pujant una mica més, tot i que l’ambient encara serà suportable, amb xafogor al litoral. El sol quedarà esmorteït pel pas de núvols alts i mitjans

La tranquil·litat meteorològica es mantindrà, a gran part de Catalunya, tal com va acabar el juliol, i és que aquest dijous 1 d'agost, es preveu una jornada sense grans canvis amb algun ruixat a l'oest. El sol serà el protagonista arreu de Catalunya, tot i que l’arribada de núvols alts i mitjans deixarà el cel lleugerament enteranyinat. Les temperatures es preveuen que pugin una mica més, amb calor encara moderada i força xafogor a la costa.

A zones de muntanya del Pirineu de Lleida i en algunes zones de Tarragona, s’espera que les nuvolades siguin més abundants ja des de primeres hores del matí, amb la possibilitat que hi descarreguin alguns ruixats. A la tarda, les nuvolades també s’estendran a la resta de la serralada deixant el cel força tapat, de moment però, sense pluja.

De cara al vespre, la possibilitat de pluja tornaria cap a les comarques de Lleida i de les Terres de l'Ebre, acompanyada d’alguna tempesta. En qualsevol cas, la precipitació, tant al matí com a la tarda, aniria acompanyada de fang a causa de la pols en suspensió provinent del nord d’Àfrica.

Un cel enteranyinat com aquest podria acompanyar-nos durant el dijous | Alfons Puertas

 

Encara amb valors normals de temperatura

Dijous encara s’esperen temperatures pròpies per l’època de l’any.  Les màximes pujaran entre 2 i 3 graus de manera generalitzada, amb uns valors que s’enfilarien fins als 26 i 31 ºC a la costa i al Pirineu, mentre que a la resta es mourien entre els 29 i 34 ºC, puntualment més altes a Ponent i a l’interior de la Vall de l’Ebre. A més, la xafogor serà força marcada a tot el litoral i prelitoral.

Durant la nit també s’espera que puguin pujar una mica, tot i que a la costa baixaran, ja que no hi haurà la presència dels núvols, com els hem tingut la passada matinada. En tot cas, se situaran enter els 15 i 20 ºC en general i entre els 19 i 24 ºC a la costa. Una nit més que es podrà descansar bé a la majoria de Catalunya.

La calor en el punt de mira

Mirant més enllà, a poc a poc la calor tornarà a marcar la tendència dels termòmetres de cara al cap de setmana. No s’espera una forta calorada ni temperatures extremes enlloc, però sí un ascens progressiu de la temperatura. A finals de setmana, a l’interior del país, els valors màxims podrien moure’s entre els 34º i 37 ºC, amb algun 39º esporàdic cap a Ponent i Vall de l’Ebre, mentre que al litoral se situarien entre els 30º i 33 ºC.

En tot cas, l’ascens de la temperatura anirà acompanyat amb un temps tranquil, amb el domini de l’ambient assolellat i nuvolades a les tardes al Pirineu amb alguna gotellada curta.

També et pot interessar: