Catalunya Diari
Sol i núvols

Dimarts amb més sol, tot i que no farà net a les comarques de Girona i del Pirineu

Després d’una matinada i un matí moguts a Catalunya amb fortes tempestes que han deixat xàfecs torrencials amb quantitats superiors als 60 l/m2 en tan sols mitja hora, amb ratxes fortes de vent i fins i tot pedra de la mida de pilotes de golf, encetarem aquest dimarts amb un temps més tranquil.

S’espera una jornada en conjunt assolellada, sobretot a les comarques de la depressió Central, al Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Barcelona. Tot i això, durant el matí creuran alguns núvols alts i mitjans d’oest a est que deixaran el cel mig ennuvolat.

A les comarques de Girona i del Pirineu, els núvols seran més abundants i persistents durant tot el dia, amb nuvolades que deixaran el cel molt ennuvolat. Fins i tot, no es descarta que durant la tarda, al Pirineu oriental i interior del nord-est, s’escapi algun ruixat poc important.

Sol i núvols
S'esperen alguns núvols aquest matí de dimarts | @Sunset_Eli

 

On també s’espera que hi hagi algunes nuvolades a la tarda serà al massís del Port, amb algun ruixat local.  En general però, les pluges deixaran quantitats poc abundants i seran més aviat anecdòtiques.

Temperatures més fresques i amb vent

Aquest dimarts seguirà amb la tendència de la davallada tèrmica. En general, els termòmetres seguiran baixant una mica més, amb uns valors que se situaran al voltant dels 25º i 30º de manera general, o un pèl més alts a la vall de l’Ebre, mentre que al Pirineu voltaran els 20º i 25º.  

Pel que fa a les mínimes, també es notarà la refrescada nocturna  amb una sensació molt agradable i fins i tot fresca a l’interior. Seguirem doncs, podent descansar bé a les nits. A les valls del Pirineu quedaran entre els 9º i 12º, entre els 17º i 22º a la costa i entre els 17º i 22º a la resta de Catalunya.

El vent seguirà bufant als dos extrems del país, a les Terres de l’Ebre i a l’Empordà. Al sud del país, el vent de mestral bufarà amb intensitat forta sobretot fins a mig matí, quan a partir de llavors anirà minvant amb el pas de les hores. En canvi, la tramuntana a l’Empordà, es mantindrà durant tot aquest dimarts amb intensitat forta i puntualment molt forta, sobretot durant el matí.

Sortida de sol a Moià
Dimecres amb més sol arreu | MeteoMoià

 

Dimecres amb més sol

Aquest dimecres s’espera una jornada amb més sol arreu, sobretot a les comarques del nord i nord-est del país. En aquests sectors encara hi haurà restes de núvols, tot i que seran menys abundants i menys compactes que aquest dimarts. De moment, no s’espera precipitació, o si n’hi hagués, seria poc destacable al Pirineu oriental. També podran tornar a arribar alguns núvols al massís del Port  amb la possibilitat baixa de pluja.

El vent anirà a la baixa aquest dimecres. Només el matí hi haurà restes de tramuntana a l’Empordà, amb alguns cops forts de matinada. La temperatura pujarà lleugerament arreu del país, i fins i tot l’ascens serà puntualment moderat a l’interior. Malgrat això, s’esperen valors que no passaran dels 34º a Ponent.A la resta, es mouran entre els 28º i 32º, amb lleugera xafogor a la costa.

També et pot interessar...