La gota freda torna a fregar Catalunya els propers dies amb més núvols i alguns ruixats

La borrasca torna a apropar-se entre divendres i el cap de setmana, però no s’esperen aiguats amb sol i núvols. Pot ploure sobretot al sud i al litoral i prelitoral

Aquest dijous ha estat marcat per la bonança a Catalunya amb un sol radiant, però la gota freda ha afectat de ple el sud-est de la península amb greus inundacions i molts problemes, especialment a València i Alacant, però els aiguats torrencials han provocat ja la mort de dues persones que havien quedat atrapades a dins d’un cotxe pel temporal a Albacete. Hi ha rècords històrics i alguns punts han registrat entre 300 i 500 l/m² en poques hores, a l’espera que la situació perduri divendres.

A Catalunya quedarem al marge de tota aquesta situació i, de cara a divendres i durant el cap de setmana, la borrasca tornarà a apropar-se a Catalunya amb més núvols i alguns ruixats, però ni de bon tros plourà amb forta intensitat com a València. Tot plegat amb un ambient més càlid.

De moment, divendres farà més sol al matí però ja augmentaran els intervals de núvols i ja al matí es poden escapar ruixats a les Terres de l’Ebre i altres comarques de Tarragona. Al llarg de la jornada, aquests xàfecs poden aparèixer de forma molt dispersa a qualsevol punt del litoral i prelitoral, tot i que el de Girona en pot quedar al marge, però també pot ploure a zones interiors, sobretot de la meitat sud. En general, no s’esperen aiguats i la pluja serà poc important, inclús minsa, i molt dispersa, però a les Terres de l’Ebre alguna tronada pot ser intensa de forma local. 

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

 

Cap de setmana amb alguns ruixats

Pel que fa al cap de setmana, es mantindrà el temps una mica mogut, tot i que els núvols es combinaran amb grans estones de sol i els ruixats febles podran aparèixer en alguns moments a pràcticament qualsevol lloc. Dissabte al matí serà segurament força tranquil i amb bones estones de sol, però més intervals de núvols a la tarda amb alguns ruixats  que, de moment, sembla que caurien de forma minsa entre Ponent i les comarques de Tarragona, principalment.

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

De cara a diumenge, seguirem amb la mateixa tendència de sol i núvols, però alguns mapes indiquen que podria ser un dia de paraigua amb pluja d’anar fent. No obstant, aquest extrem no està clar i haurem d’anar seguint amb atenció l’evolució de la previsió, ja que, per ara, el més probable és que hi hagi alguns ruixats dispersos a qualsevol punt, però molt intermitents.

Val a dir que aquesta borrasca, fruit de la gota freda, és molt petita però potent, cosa que fa variar sovint la previsió meteorològica. Caldrà seguir molt atents com ens acaba afectant el retorn de la inestabilitat.

Temperatures cap amunt

Pel que fa a les temperatures, continuaran pujant i les nits ja no seran tan fresques per l’època, sobretot per la presència d’alguns núvols. De dia l’ambient serà càlid en conjunt amb moltes màximes entre els 26º i 31º i xafogor a la costa, però amb valors normalitzats per l’època. En definitiva, un temps típic de finals d’estiu.

Els ruixats febles poden tornar aquests properes dies
Els ruixats febles poden tornar aquests propers dies | Arxiu

 

Més canvis la setmana que ve

La propera setmana la podríem començar amb xàfecs i algunes tempestes, sobretot la matinada i matí de dilluns, i el temps milloraria clarament a partir de dimecres. No obstant, a mitjans de setmana tornarien els xàfecs a punts de la meitat nord de Catalunya, tot i que encara és d’hora per confirmat aquest extrem. Les temperatures es mantindran normals per l’època.   

També et pot interessar...