Catalunya Diari
El temps de la pròxima setmana continuarà dominada pel pas de borrasques i ventades, amb temperatures poc fredes

Fi de la treva seca demà dilluns: fins a tres borrasques ens afectaran la setmana vinent

S’espera un temps molt mogut fins el pròxim cap de setmana, amb més fred fins el dimecres, i divendres les ventades tornaran a ser protagonistes a molts llocs

Muntanya russa de temps i temperatures aquesta setmana que encetem demà dilluns. Els models no afinen gaire si patirem un altre temporal de pluja però si que destaquen ventades importants de cara aquest inici de setmana i sobretot el divendres. Sembla que els dies tranquils com els dos darrers no es repetiran la setmana que ve.

El primer canvi vindrà entre dilluns i dimarts en forma de front atlàntic desgastat, que distribuirà els ruixats el dimarts a moltes comarques. I per endavant  ens visitaran dues pertorbacions més.

Ventades molt fortes al Pirineu aquest dilluns

Dilluns els núvols taparan el cel, més espessos al litoral i al vessant sud de la zona pirinenca.  Un avanç del front deixarà tímides pluges a la costa i al Pirineu al llarg del dia, més probables a partir del migdia.

El Servei Meteorològic de Catalunya adverteix amb avisos grocs i taronges a les comarques pirinenques pel reforçament del vent del sud a les cotes altes, especialment durant les hores centrals del dilluns. Pel que fa a les temperatures, la mínima pujarà una mica i la màxima en lleu descens, tret de la Val d'Aran on remuntaran. L’ambient al migdia oscil·larà entre els 10 i 15 ºC al Pirineu, Prepirineu i l'altiplà Central, i entre els 13 i 18 ºC a la resta.

Alerta per fort vent aquest dilluns al Pirineu
Alerta per fort vent aquest dilluns al Pirineu | Meteocat

Dimarts plujós a quasi tot el territori

L’endemà, el dimarts, la primera borrasca regarà arreu amb pluges febles que s’aniran animant durant la tarda, però no hem de patir per ruixats intensos. Poden ser persistents a la cara sud del Pirineu occidental, on s’acumularan fins a 20 o 30 l/m2. Nevarà aquí entorn els 1.600 metres. Les temperatures seguiran baixant i el vent del sud ens empiparà a la costa i a Ponent fins la tarda.

Dimecres entrarà el mestral i la tramuntana a les Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona, i a la Costa Brava, a conseqüència s’obriran grans clarianes a l’espera d’un nou empitjorament del temps el dijous.

Les pluges més generoses entre dijous i divendres, amb temperatures a l’alça

Entre dijous i l’inici del cap de setmana ens creuaran dos fronts de pluja provinents d’una potent borrasca que arribarà els propers dies a l’oest de Portugal. Aquest cop  el canvi de temps serà més dur, produirà xàfecs destacables, ventades molt fortes a la costa i nevades abundants al Pirineu, en una cota entre els 1.300 i 1.700 m. Compte que els mapes assenyalen un nou temporal de vent a les portes del cap de setmana.

La previsió pels següents dies encara és molt incerta: per ara recuperaríem a un temps més agradable, amb intervals de núvols i clarianes i temperatures molt suaus, gens fredes, superant en alguns llocs del sud els 20ºC. Altres mapes indiquen que continuarien visitant-nos ruixats, no tan importants com divendres.