Catalunya Diari
Arribarà un temps més insegur a partir de dimecres

Arrenca una setmana marcada per la pluja i les nevades i una Tº que costarà que es recuperi

Les precipitacions i les nevades centraran les mirades aquesta setmana, amb un temps insegur entre dimecres i dissabte. Per altra banda, haurem d’esperar a finals de setmana per tenir un ambient més propi del mes de novembre

Després d’aquest diumenge de cels més tapats, algunes pluges cap a l’oest i nevades a la cara nord del Pirineu, encetarem una setmana on el dilluns es presentarà més assolellat. Ara bé, la setmana continuarà amb canvis de temps importants, amb pluges i nevades destacables a mitja setmana, i una temperatura que no acabarà de recuperar-se del tot.

Així doncs, dilluns començarà el dia amb restes dels núvols del front atlàntic que ens ha creuat per sobre Catalunya al llarg de la tarda i nit del diumenge. Durant el matí, aquesta nuvolositat s’anirà trencant i anirà minvant arreu. A la tarda, el sol guanyarà protagonisme, tot i que encara quedaran alguns núvols a punts de la costa entre Tarragona i Barcelona.

La pluja serà més probable que caigui de matinada i fins a primeres hores del matí. Seran precipitacions febles i intermitents, que podran caure a qualsevol punt. La cota de neu es mantindrà al voltant dels 1.000 metres. De cara a la tarda, la pluja no acabarà de marxar del tot, i podran caure alguns ruixats a punts pròxims al litoral entre Barcelona i Tarragona. 

Mapa de previsió per dilluns
Mapa de previsió per dilluns | CATALUNYA MÉTEO

Temperatures sense canvis i vent

Les temperatures no es mouran massa respecte al diumenge. En tot cas, les mínimes podran pujar lleugerament a causa dels núvols nocturns. En general, podran repetir-se algunes glaçades a valls i fondalades de l’interior de Catalunya, especialment al Pirineu i al Prepirineu, mentre que a la costa es mouran entre els 3º i 8º.

Pel que fa a les màximes, tampoc es mouran massa. Es mantindran similars o fins i tot podran baixar una mica en general. D’aquesta manera els termòmetres es situaran un dia més per sota dels 20º arreu, amb una temperatura atípica encara pel mes de novembre. Es mouran entre els 10º i 15º a la costa, i entre els 7º i 12º a la resta, més baixes això sí al Pirineu.

El vent de l’oest tornarà a bufar amb ganes a les Terres de l’Ebre, sobretot durant el matí, amb algunes ventades fortes. I també ho farà la tramuntana a l’Alt Empordà, amb ratxes que podran superar els 70 km/h. Amb tot, a la costa, el vent de gregal també es farà sentir durant el matí.

Pluja
S'espera una setmana encara hivernal i marcada per les pluges | pixabay

Segueix el fred i arriben pluges i més nevades

La resta de setmana es presentarà amb l’ambient atípic d’aquests dies. Els models marquen que les temperatures aniran recuperant-se, però en cap cas ens trobarem en uns termòmetres de novembre, sinó que més aviat quedaran entre 2º i 3º per sota de la mitjana del mes. De fet, haurem d’esperar fins al divendres o dissabte per deixar enrere aquest fred anormal. 

Pel que fa al temps es presentarà una setmana entretinguda, amb l’arribada de pluges més generals i que localment seran abundants. Els models no acaben de posar-se de tot d’acord, però a dia d’avui el  plat fort arribarà entre dijous i dissabte, quan aquestes precipitacions seran més extenses i importants. Una pertorbació amb vents de sud i sud-oest faran que les pluges siguin abundants al Pirineu i al Prepirineu, però també regarà a la resta de Catalunya.

La cota de neu se situaran entre els 1.500 i els 1.800 metres. Això farà que puguin acumular-se gruixos destacats de neu a tot el Pirineu, però especialment a la cara sud de la serralada. Així doncs, si els models acaben confirmant la situació, el Pirineu acabarà ben carregat de neu a finals de setmana. Abans però, de cara el dimecres, ja arribarà el primer canvi de temps. Els núvols cada cop seran més abundants i també ja arribaran les primeres pluges. No seran tan destacables com el divendres o dissabte, però ja deixaran alguns registres importants.

A banda de tot plegat, caldrà seguir l’evolució d’aquesta situació de ben a prop, ja que els models meteorològics no acaben de col·locar la pertorbació en el mateix punt, cosa que fa que les previsions a dia d’avui no vagin a l’hora, i com a conseqüència, la pluja es veurà més o menys afavorida sobre Catalunya.

També et pot interessar...