Catalunya Diari

La tardor treu el nas dimecres amb refrescada, vent i alguns ruixats

El sol dominarà en conjunt, però sobretot al matí poden caure alguns xàfecs al Pirineu i entre Barcelona i Girona. Ventada forta al sud i a l’Empordà

Canvis importants en el temps aquest dimecres, sobretot pel que fa a les temperatures, ja que la refrescada serà força general i deixarem enrere la calor de ple estiu dels últims dies. El sol dominarà, però hi haurà alguns intervals de núvols al Pirineu i entre Barcelona i Girona que, sobretot al matí, poden deixar alguns ruixats. Atenció a la ventada de tramuntana i mestral a l’Empordà, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, on, transitòriament, hi farà més calor.

Pel que fa a les temperatures, la baixada serà general però força marcada a tota la meitat nord, amb entre 3 i 5 graus menys  que no pas dimarts. La majoria de màximes se situaran entre els 21º i 26º, localment més altes, però encara quedaran elevades a la Costa Daurada i altres zones afectades pel vent reescalfat que bufarà dimecres. 

Variació de la temperatura màxima prevista per aquest dimecres
Variació de la temperatura màxima prevista per aquest dimecres | aemet

 

Vent, força sol però xàfecs en alguns punts

Si ens fixem en l’estat del cel, entre el vespre i nit de dimarts i el matí de dimecres poden caure ruixats, sense descartar alguna tempesta, entre Barcelona i Girona i al Pirineu. Al llarg del dia tot plegat anirà a la baixa, tot i que encara seran possibles alguns xàfecs en aquestes àrees durant la tarda. Malgrat això, el dia serà radiant a gran part del territori, sobretot allà on bufi el vent. 

Pel que fa a la ventada, el mestral i la tramuntana bufaran amb ganes a les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i l’Empordà, sense descartar alguns cops d’entre 80 i 100 km/h.

Serà una setmana estiuenca malgrat que ja haurà començat la tardor
Temps tranquil durant la resta de setmana | María José Piorno

 

Alts i baixos de TºC i temps força tranquil els pròxims dies

De cara a la resta de la primera setmana d’octubre, sembla que el temps serà força tranquil, també el cap de setmana, però les temperatures experimentaran alts i baixos amb remuntada dels termòmetres a partir de dijous.  De moment, les pluges generals no es veuen per enlloc.

També et pot interessar...