Catalunya Diari
Els xàfecs escombraran Catalunya d'oest a est durant la matinada i matí de diumenge

Segueix el temps insegur diumenge i es confirma un temporal excepcional la setmana que ve

Els ruixats apareixeran sobretot de nit i al matí, amb moderada intensitat. Entre dilluns i dimecres arriba una gota freda amb fortes pluges, ventades i mala mar

Aquest diumenge el temps continuarà una mica mogut amb cel variable i ruixats que, durant la nit i la primera meitat del dia, poden caure a qualsevol punt, especialment a l’interior, Pirineu i zones costaneres de Barcelona i Tarragona. Xàfecs en tot cas poc importants en conjunt, a l’espera de la gota freda que es confirma per la setmana que ve i que ens portarà un fort temporal de pluges, vent i mala mar.

L’últim dia del cap de setmana vindrà marcat pel cel, de nou, variable, si bé estarà més tapat a primera hora, ja que, entre la nit i el migdia poden caure ruixats febles a qualsevol comarca,  però especialment a l’interior, Pirineu i a la costa sud catalana. No deixaran quantitats importants en general, però algun pot caure amb més cara i ulls a la serralada pirinenca. A partir del migdia el cel millorarà sensiblement.

El vent del sud bufarà amb força a la zona pirinenca, on el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avis groc de ventades. A la serralada podria arribar a enfarinar de neu per sobre els 2.300 metres.

Alerta per fort vent aquest diumenge al Pirineu
Alerta per fort vent aquest diumenge al Pirineu | Meteocat

Temperatures sense canvis

Pel que fa als termòmetres, es mantindran sense grans canvis, amb molta bonança de dia i fresca o una mica de fred de matinada i a primeres hores. De fet, la majoria de màximes se situaran entre els 20º i 25º, més baixes al Pirineu i zones properes. Un ambient que seguirà sent suau o càlid en conjunt.

Si ens fixem en les mínimes, molts valors es mouran entre els 12º i 17º, si bé quedaran més baixos al Pirineu, Prepirineu i fondalades interiors. Per tant, seguirà fent falta el jersei o la jaqueta per sortir a primera hora de casa, però no farà tant fred com les darreres nits.

Els xàfecs escombraran Catalunya d'oest a est durant la matinada i matí de diumenge
Els xàfecs escombraran Catalunya d'oest a est durant la matinada i matí de diumenge | Arxiu

A les portes del temporal de pluges

Els mapes van confirmant la forta borrasca que ens afectarà entre dilluns i dimecres, especialment. Tot sembla indicar que, sobretot a partir de dimarts, tindrem una gota freda de primera categoria amb pluges molt importants i generals, ventades i mala mar. Una situació molt complicada que haurem d’anar seguint amb molta atenció.

També et pot interessar...