Catalunya Diari
Diumenge serà un dia especialment càlid i xafogós a les comarques tarragonines i lleidatanes

Diumenge radiant a l’espera de la possible onada de calor

Les temperatures pujaran una mica més amb ambient plenament estiuenc. La setmana vinent el termòmetres poden rondar els 40º a Ponent amb un ambient tòrrid

Aquest diumenge el temps continuarà molt tranquil, ja que dominarà el sol i les temperatures encara pujaran una mica amb ambient plenament estiuenc. Hi haurà poques excepcions pel que fa als núvols, i tot plegat serà el preludi de la possible onada de calor que ens pot afectar la setmana que ve,  especialment a Ponent. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per calor el dilluns.

De moment, diumenge el sol continuarà sent el clar protagonista amb tan sols alguns núvols baixos en trams de la costa i al nord-est  que poden fer una mica la guitza els banyistes en algun moment, però en conjunt dominarà l’ambient assolellat. A la tarda creixeran nuvolades a zones del Pirineu que poden deixar, a tot estirar, alguna tamborinada aïllada i alguns llamps. No es descarta que al tard arribi algun plugim per Ponent, però poca cosa tot plegat.

Diumenge serà un dia especialment càlid i xafogós a les comarques tarragonines i lleidatanes
Diumenge serà un dia especialment càlid i xafogós a les comarques tarragonines i lleidatanes | @menlup

 

Calor de ple estiu

Pel que fa a les temperatures, es mantindran semblants o un pèl més altes amb calor de ple estiu. La majoria de màximes es mouran entre els 30º i 35º, més baixes a la costa on hi farà xafogor. No obstant això, a Ponent i a la vall de l’Ebre els termòmetres s’enfilaran més i poden rondar els 37º puntualment. La nit continuarà sent poc fresca però de bon dormir a gran part de Catalunya,  si bé a la costa l’ambient serà més pesat amb mínimes lleugerament pel damunt dels 20º.

A l’espera de temperatures més insuportables

Totes les mirades estan posades a la possible onada de calor d’aquesta propera setmana. Una glopada d’aire molt càlid provinent del nord d’Àfrica tornarà a afectar-nos, però aquesta vegada no de ple, ja que el plat fort serà a altres zones d’Espanya, França, Bèlgica i Regne Unit.

A Catalunya no tindrem valors tan excepcionals com en l’episodi de finals de juny. Els termòmetres no pujaran tant a la costa i prelitoral, però sí que ho faran a l’interior, especialment a Ponent, on es rondaran els 40º. Ho anirem seguint amb molta atenció. 

També et pot interessar: