Catalunya Diari
Fins dijous patirem nit i dia les temperatures molt elevades

Comença una onada de calor que s’allargarà almenys fins dijous

El Servei Meteorològic de Catalunya ja alerta amb avís taronja tot el territori per temperatures extremes. Es tornaran a superar els 40º a Ponent i les properes nits seran tropicals arreu, fins i tot a l’interior

Arribem a l’últim tram de juliol amb una  intensa onada de calor a la vista, que afectarà directament la meitat oest del territori català i de resquitlló la resta de comarques, on la calor no serà tan greu com a finals de juny però en canvi les nits seran molt càlides. Es confirma que aquesta situació s’allargarà bona part de la setmana.

Ens adonarem de l’arribada d’aquesta calor infernal mirant el cel, perquè tornarà a ser molt terròs i rogenc degut que la nova massa d’aire, que ve del nord d’Àfrica, porta pols en suspensió. Fins i tot arribarà als països nòrdics europeus, escombrant tota Europa amb molta calor. A casa nostra, l’ambient assolellat dominarà tant demà com els dies següents, fins ben bé el cap de setmana.

Activada l’alerta taronja per forta calor

Fins dijous patirem nit i dia les temperatures molt elevades
Fins dijous patirem nit i dia les temperatures molt elevades | Arxiu

 

Que el Servei Meteorològic de Catalunya hagi activat l'alerta taronja per calor els propers tres dies arreu del territori, excepte a la Vall d'Aran, significa que és probable que faci mal l’ambient tòrrid que s’espera. L'ascens tèrmic també es notarà en les mínimes, que voltaran els 25ºC a la major part de Catalunya, i també en les màximes, que se situaran per sobre els 40ºC en punts del pla de Lleida i a la conca de Tremp.

Mapa d'alertes per calor extrema aquest dilluns a Catalunya
Mapa d'alertes per calor extrema aquest dilluns a Catalunya | Meteocat

 

També superaran els 30 ºC gairebé a tot el Pirineu i estaran entre els 32 i els 38º a una gran part de Catalunya, com per exemple al litoral. Entre dimarts i dijous tindrà lloc el pic més estès de temperatures extremes, tant a la nit com de dia.

Dilluns, primer dia d’ambient canicular, amb 4 nuvolades costaneres i al Pirineu

Demà, les temperatures diürnes seran més insuportables (diumenge arribàvem als 37º a Lleida i a la Catalunya Central) i la nit no refrescarà gaire, tret de les valls pirinenques i a les depressions del nord-est. Seguirà el sol com a protagonista, amb alguns núvols baixos convidats a la costa i quatre nuvolades de tarda al Pirineu, que podrien descarregar alguna tronada.

Molta xafogor aquesta setmana i un canvi de temps molt lluny

Acompanyant l’ascens progressiu de la calor, la humitat al litoral serà més protagonista els pròxims dies, i això farà dispararà la sensació de xafogor i esgotament. Caldrà mentalitzar-nos que haurem de suportar 4 dies amb ambient força infernal, semblants als d’inicis d’estiu, no fer cap imprudència al bosc i camp, protegir-se del sol i beure molta aigua.

Continuarem informant l’evolució d’aquesta onada de calor els popers dies. Sembla per ara que el cap de setmana vinent ens afectaria una refrescada molt important amb un front de tempestes i xàfecs.

També et pot interessar: