Catalunya Diari
Sortida de sol dissabte al Moianès

Després de les tempestes torna la calma, amb un dimecres més plàcid arreu

Deixem enrere la jornada d’aquest dimarts passada per aigua a molts municipis, sobretot els costaners, i encetarem un dimecres més tranquil i amb una recuperació de la temperatura

Després de dies anunciant l’aproximació de la gota freda i d’un ambient amb molta inestabilitat on podrien haver-hi ruixats i xàfecs intensos, finalment ha acabat passant. Aquest dimarts, les fortes tempestes han protagonitzat el dia, amb forts aiguats i nombroses inundacions que han deixat incidències i afectacions, especialment a la costa, i també algunes mànegues marines.

Així doncs, una jornada molt completa meteorològicament parlant. La regada, que en alguns casos ha estat molt benvinguda,  era necessària, sobretot al sud de Catalunya, on les pluges eren ben escasses últimament. En altres indrets però, les pluges torrencials hauran fet més mal que bé.

En tot cas, aquest dimecres deixarem enrere la inestabilitat de la gota freda, i el dia es presentarà més plàcid i més assolellat. Tot i això, de matinada i fins a primeres hores del matí, en alguns sectors de la Costa Brava i fins a Barcelona, encara hi haurà la possibilitat que descarreguin algunes tempestes fortes. Així ho indica el Servei Meteorològic de Catalunya, amb l’avís activat fins demà a primera hora.

Alerta per pluges fortes aquesta matinada de dimecres
Alerta per pluges fortes aquesta matinada de dimecres | METEOCAT

 

A partir de llavors, el sol serà el dominador a la majoria de comarques catalanes. A la tarda, creixeran núvols a zones de muntanya, com ara al prelitoral, al Pirineu, al Prepirineu i interior del nord-est,  on en aquests últims sectors el cel quedarà més tapat amb ruixats aïllats.

Temperatures més altes i dijous amb pocs canvis

La temperatura dimecres serà més alta la màxima. De fet, amb més hores de sol i sense precipitacions intenses, els termòmetres podran recuperar valors més propis per l’època de l’any, deixant enrere la refrescada d’aquest dimarts. Així doncs, els valors es mouran entre els 25º i 30º al Pirineu i a la costa, mentre que a la resta quedaran entre els 28º i 33º. En canvi, les mínimes sí que seran més baixes, amb un ambient que serà fresc durant la matinada de dimecres.

Sortida de sol dissabte al Moianès
Diumenge radiant i estiuenc tot i algunes bandes de núvols a la tarda | MeteoMoià

 

De cara a dijous, el temps es presentarà similar, sense el risc de les pluges durant la matinada a la costa. El cel estarà sense núvols al matí, i a la tarda tornaran a formar-se nuvolades a zones de muntanya, sobretot del nord del país, on cauran alguns ruixats a la tarda, que podran ser més destacats. La temperatura també serà una mica més alta arreu.

També et pot interessar...