Catalunya Diari
El temps canvia radical aquests propers dies

Dijous amb més ruixats a la tarda i augment de la temperatura

Les pluges seran més freqüent durant la tarda a zones de la meitat nord de Catalunya, amb tempestes i alguna calamarsada. La temperatura serà més alta arreu

Aquest dijous arrencarà amb el cel serè. Pocs núvols costarà trobar durant el matí, només algunes boirines matinals a zones de l’interior, com ara algunes valls del Prepirineu o a les planes, com per exemple, a punts de la Plana de Vic o àrees properes. A la resta, el sol serà l’únic protagonista.

Amb el pas de les hores, però, de cara al migdia començaran a créixer nuvolades a zones de muntanya del país, tal com ha passat aquest dimecres.  Així doncs, els núvols seran presents al prelitoral, i de manera més abundant al Pirineu, al Prepirineu i interior de les comarques de Girona i nord de Barcelona.

El temps canvia radical aquests propers dies
A la tarda cauran alguns ruixats a les comarques del nord  | Arxiu

 

En aquestes últimes zones, el cel quedarà tapat durant la tarda i hi descarregaran pluges. S’espera que siguin localment moderades amb tempesta, sense descartar, a més, que pugui haver-hi també alguna calamarsada puntual. Els ruixats començaran pel Pirineu i Prepirineu, i al llarg de la tarda i vespre, de manera més anecdòtica i més feble, també podran acabar afectant punts de la Catalunya Central i interior del nord-est. A la resta de comarques, durant la tarda arribaran bandes de núvols alts i mitjans pel sud.

Ambient més calorós

La temperatura seguirà pujant una mica més aquests dies. Així doncs, de cara el dijous, tant la mínima com la màxima seran més altes. Les mínimes encara es mantindran agradables, amb valors que a l’interior es mouran entre els 14º i 19º, mentre que a la costa se situarien entre els 18º i 23º, podent descansar bé a les nits. Les màximes rondaran els 27º i 32º a la costa i al Pirineu, i els 29º i 34º a la resta, amb poca xafogor al litoral.

El sol i la calor, tonaran a marcar la jornada d'aqeust diumenge
Ambient més calorós, però sense patir per temperatures elevades | Arxiu

 

Tot i que aquest inici de setmana ha fet més aviat poca calor, durant les pròximes jornades ens trobarem amb temperatures per sobre les habituals, entre 3º i 4º,almenys fins dissabte. Tot i això, la calor quedarà a ratlla, sense patir per grans calorades. Com a molt, es podran arribar fins als 36º en els punts més càlids del territori. A partir de diumenge, els termòmetres començarien a baixar novament.

També et pot interessar...