El sol dominarà en conjunt aquest dimarts

Nit més fresca abans d’un dimarts radiant i de calor moderada

La bonança s’imposarà els propers dies a tot Catalunya amb temperatures que baixaran més a partir de dijous. El vent del nord seguirà bufant en alguns punts

Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

 

Temps molt tranquil el que es presenta aquest proper dimarts amb un sol radiant que dominarà arreu amb pràcticament cap excepció. Les temperatures baixaran aquesta propera nit i tindrem més fresca en general, mentre que de dia els termòmetres remuntaran una mica amb calor moderada de setembre que encara punxarà més a partir de dijous, quan tindrem valors baixos per l’època.

Pel que fa a l’estat del cel, el sol dominarà a tot el territori, però encara a primera hora hi haurà alguns intervals de núvols baixos entre la costa de Barcelona i sud de la Costa Brava que tendiran a desaparèixer. A la tarda creixeran nuvolades a punts de muntanya del nord de Catalunya que no deixaran precipitacions.

Si ens fixem en el vent, durant la matinada i fins al migdia bufarà el mestral moderat a les Terres de l’Ebre i al sud de la Costa Durada, mentre que la tramuntana manxarà durant gran part de la jornada  al nord de l’Alt Empordà.

El sol dominarà en conjunt aquest dimarts
El sol dominarà en conjunt aquest dimarts | Àngel Galán

 

Fresca de nit i bonança de dia

Pel que fa a les temperatures, la propera nit serà més fresca i, inclús, a l’interior i a muntanya farà falta un bon jersei. Es podrà dormir bé a tot arreusi obrim les finestres, ja que les cases encara estan força calentes. Les mínimes que es mouran entre els 11º i 16º a l’interior, de 13º a 18º al prelitoral i de 17º a 22º a la costa, però amb molta menys xafogor que farà que l’ambient sigui confortable. Atenció al Pirineu, on es pot baixar dels 10º de nit amb ambient de tardor.

Si ens fixem en les màximes, pujaran una mica més respecte al dilluns, especialment al nord del territori, on encara hi ha hagut intervals de núvols aquestes últimes hores. La majoria de màximes es mouran entre els 23º i 28º, si bé a zones interiors de la meitat sud es podran rondar o superar els 30º amb un ambient molt suportable en conjunt.

Ambient d’inici de tardor a partir de dijous

A partir de dijous, l’arribada d’una massa d’aire més fred farà que les temperatures es desplomin encara més i tinguem un ambient fins al cap de setmana d’inici de tardor amb moltes màximes entre els 20º i 25º ta sols i nit de tapar-se per sortir al carrer. Un canvi en el temps que dona fe que l’estiu ja comença a quedar tocat a les portes de l’arribada de la nova estació a mitjans de mes.

També et pot interessar...