Catalunya Diari
Els intervals de núvols seran més abundants dissabte

El temps es complica una mica aquest cap de setmana, però ni molt menys a tot arreu

Els núvols i possibles ruixats afectaran comarques de Barcelona i Girona amb més fresca, però el sol i la calor al migdia dominaran a gran part de Catalunya

El temps patirà alguns canvis aquest cap de setmana amb l’entrada de vents marítims que faran augmentar els intervals de núvols baixos a molts punts de Barcelona i Girona amb més fresca i alguns ruixats, però a la resta de Catalunya dominarà més aviat el sol amb calor al migdia. Una situació que s’allargarà tant dissabte com diumenge.

Pel que fa a l’estat del cel d’aquest dissabte, els intervals de núvols baixos seran força presents al litoral i prelitoral de Barcelona i sud de Girona, així com en zones properes de l’interior. Seran possibles alguns ruixats molt febles o gotellades, tot plegat de forma dispersa i aïllada, i sent més probables a la costa i al prelitoral. Aquest temps contrastarà amb el de la resta de Catalunya, on farà un dia radiant amb sol i calor al centre de la jornada.

Si en fixem en les temperatures, baixaran a les zones de més núvols amb fresca i màximes d’entre 20º i 25º en conjunt, sense descartar xafogor a la costa. En canvi, a la resta del territori la majoria de valors diürns se situaran entre els 23º i 28º, localment més alts, amb un ambient calorós per aprofitar a l’aire lliure. 

Pel que fa a la nit, seguirà l’ambient fresc o fred en general, amb moltes mínimes entre els 13º i 18º, mentre que al Pirineu i en fondalades interiors es tornarà a baixar dels 10º sense descartar alguna glaçada. En aquestes zones faran falta els jerseis o alguns abrics de matinada.

Els intervals de núvols seran més abundants dissabte
Més núvols diumenge amb possibilitat de ruixats | Agustí Descarrega

 

Pocs canvis diumenge

De cara a diumenge, la situació es mantindrà molt similar però amb petits matisos. Els núvols baixos i els possibles ruixats febles i aïllats es mantindran entre el litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, però s’estendran a més punts de l’interior d’aquestes dues zones. Seguirà l’ambient fresc amb xafogor a la costa.

A la resta de Catalunya, continuarà dominant més aviat el sol, però creuaran alguns núvols alt i prims, creixeran nuvolades a zones de muntanya del nord del territori i baixaran una mica les temperatures amb calor més continguda. Tot i això, el dia serà plàcid i per gaudir. 

Petits alts i baixos la setmana que ve

De cara a la popera setmana, sembla que la començarem amb un nou descens de les temperatures i alguns ruixats amb ambient més propi de la tardor, però posteriorment tornaran a pujar els termòmetres. Continuem sense veure una entrada clara d’aire fred ni pluges generals per enlloc. 

També et pot interessar...