Catalunya Diari
El sol y el calor normal para la época dominarán este inicio de semana

Seguirà la forta calor fins dimarts, amb canvis importants a partir de llavors

Les altes temperatures es mantindran encara aquest dimarts, amb un ambient càlid a l’interior del país i xafogós a la costa. Dimecres, però, arribarà pluja amb una davallada dels termòmetres

Pocs canvis s’esperen per aquest dimarts, pel que fa a la previsió meteorològica. El sol serà el clar i únic dominador a totes les comarques, però amb un ambient molt càlid a l’interior del país, especialment al Pla de Lleida, i molta xafogor a prop de la costa. Tot plegat després d'un dilluns en què ha fet més calor amb moltes màximes per sobre dels 35º a l'interior i prelitoral de Girona, inclús amb algun valor de 37º o més a Ponent. 

Aquesta setmana ha començat calorosa, amb temperatures que han tornat a enfilar-se de valent a Ponent, a les valls del Prepirineu o a la Catalunya Central. A la costa, els termòmetres han quedat una mica més a ratlla, però la xafogor no ha ajudat gens, deixant una sensació també ben calorosa.

Dimarts la temperatura encara podrà enfilar-se una mica més i s’espera que arribi fins als 39 ºC al Pla de Lleida. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) encara manté en alerta per altes temperatures aquest sector de l’oest de Catalunya. A la resta del país, els termòmetres pujarien fins als 37 o 38 ºC a la depressió Central i les valls del Prepirineu, mentre que a la costa els termòmetres fregarien els 32 o 33 ºC, amb marcada xafogor.

Mapa d'avisos per fort calor aquest dilluns
Mapa d'avisos per forta calor aquest dimarts | meteocat

 

Pel que fa al cel, poques novetats durant el matí, el sol s’imposarà arreu del país, tot i que hi haurà alguns núvols baixos a la costa, sobretot al Camp de Tarragona, a les Terres de l’Ebre i a l’Empordà, que no acabaran de marxar al centre de la jornada. Al migdia, les nuvolades guanyarien terreny al Pirineu, de moment, sense previsió de pluja, i arribaran núvols alts i mitjans indicadors del canvi de temps previst per dimecres.

Dimecres: pluja i poca calor

Dimecres creuarà un sistema frontal que ajudarà que les nuvolades creixin amb força al nord del país deixant xàfecs i tempestesdurant la tarda al Pirineu, al Prepirineu i a les comarques interior de Girona i nord de Barcelona. Avançada la tarda, la pluja també podria arribar a la mateixa línia de la costa de les comarques gironines.

Els ruixats i les tempestes poden aparèixer a moltes comarques aquest dimecres | Jordi Rodoreda

 

Tot això, aquest canvi anirà acompanyat amb un marcat descens de la temperatura, que es notarà sobretot a l’interior de Catalunya. Els termòmetres baixaran entre 4 i 6 graus respecte dimarts, amb una temperatura que difícilment passaria dels 31 o 32 ºC. A la costa, també es notaria la refrescada però amb menys mesura.

Una refrescada que durarà poc

El sol y el calor normal para la época dominarán este inicio de semana
El sol i la calor tornaran a finals de setmana | Andrés Serrano

 

Entre divendres i dissabte una nova situació de temperatures elevades afectarà, sobretot, el litoral i prelitoral. L’arribada d’una massa d’aire més càlida acompanyada de vents provinents de l’oest secs farà que els termòmetres es disparin a les àrees properes a la costa i a les comarques de Girona. Els mapes d’avui segueixen indicant valors superiors als 35 ºC a prop de mar, que juntament amb la xafogor, faran que l’ambient sigui molt tòrrid.

També et pot interessar...