Petits canvis aquest diumenge festiu, però segueix la calma

A partir de la tarda, arribaran més núvols arreu i algunes pluges al Pirineu. No obstant, durant gran part del dia de la Puríssima seguirà el sol i les boires
Els núvols aniran a més a últimes hores d'aquest diumenge | Agustí Descarrega

El temps seguirà força calmat aquest diumenge, dia 8 de desembre i festivitat de la Puríssima, però arribaran petits canvis a partir de la tarda amb l’arribada d’un front atlàntic poc actiu que farà augmentar alguns núvols i portarà alguns ruixats al Pirineu. El sol seguirà dominant durant la resta de la jornada amb boires persistents a Ponent.

Els intervals de núvols aniran a més a partir del migdia i a la tarda al Pirineu i a Ponent i, amb el pas de les hores, s’estendran per la resta del territori. No obstant, seran força inofensius i tan sols deixaran ruixats al Pirineu, especialment a la cara nord, on les pluges poden ser més constants a la tarda i vespre amb una cota de neu al voltant dels 2.000 metres.

Un canvi de temps que a gran part de Catalunya pràcticament no es notarà. Per la seva banda, les comarques del pla de Lleida i l’Altiplà Central seguiran sota la boira durant gran part de la jornada amb un ambient que es mantindrà força hivernal. 

Previsió de símbols per aquest proper diumenge | Catalunya Méteo

Temperatures sense canvis

Pel que fa a les temperatures, es mantindran sense canvis amb fred a primera hora i bonança al migdia. Les màximes es tornaran a situar entre els 12º i 17º a gran part del litoral, prelitoral i meitat sud del territori, mentre que a la resta es mouran entre els 9º i 14º, les més baixes al Pirineu i a les zones amb boira.

A primera hora haurem de tornar a abrigar-nos, ja que el fred serà ben viu però amb molt poques glaçades fora del Pirineu. Mínimes de -2º a 3 al Pirineu i Prepirineu, de 0º a 5º a gran part de l’interior, de 8º a 13º a la costa i entre 3º i 8º a la resta de Catalunya.

Temps força tranquil a principis de la propera setmana

De cara a l’inici de la propera setmana, el temps seguirà molt tranquil amb petites pujades i baixades de les temperatures. Tan sols es repetiran alguns ruixats febles al Pirineu i, en menor mesura, al nord-est. De cara a divendres podrien arribar nous canvis amb una clara baixada de les temperatures i més xàfecs amb cota de neu caient per sota dels 1.000 metres. Ho anirem seguint amb molta atenció. 

"Sol i boires: continua el temps tranquil i radiant dissabte" "Adeu a la pluja: torna la calma per aprofitar la Puríssima"