Catalunya Diari
Els núvols aniran a més dissabte

Petits canvis aquest diumenge festiu, però segueix la calma

A partir de la tarda, arribaran més núvols arreu i algunes pluges al Pirineu. No obstant, durant gran part del dia de la Puríssima seguirà el sol i les boires

El temps seguirà força calmat aquest diumenge, dia 8 de desembre i festivitat de la Puríssima, però arribaran petits canvis a partir de la tarda amb l’arribada d’un front atlàntic poc actiu que farà augmentar alguns núvols i portarà alguns ruixats al Pirineu. El sol seguirà dominant durant la resta de la jornada amb boires persistents a Ponent.

Els intervals de núvols aniran a més a partir del migdia i a la tarda al Pirineu i a Ponent i, amb el pas de les hores, s’estendran per la resta del territori. No obstant, seran força inofensius i tan sols deixaran ruixats al Pirineu, especialment a la cara nord, on les pluges poden ser més constants a la tarda i vespre amb una cota de neu al voltant dels 2.000 metres.

Un canvi de temps que a gran part de Catalunya pràcticament no es notarà. Per la seva banda, les comarques del pla de Lleida i l’Altiplà Central seguiran sota la boira durant gran part de la jornada amb un ambient que es mantindrà força hivernal. 

Previsió de símbols per aquest proper diumenge
Previsió de símbols per aquest proper diumenge | Catalunya Méteo

Temperatures sense canvis

Pel que fa a les temperatures, es mantindran sense canvis amb fred a primera hora i bonança al migdia. Les màximes es tornaran a situar entre els 12º i 17º a gran part del litoral, prelitoral i meitat sud del territori, mentre que a la resta es mouran entre els 9º i 14º, les més baixes al Pirineu i a les zones amb boira.

A primera hora haurem de tornar a abrigar-nos, ja que el fred serà ben viu però amb molt poques glaçades fora del Pirineu. Mínimes de -2º a 3 al Pirineu i Prepirineu, de 0º a 5º a gran part de l’interior, de 8º a 13º a la costa i entre 3º i 8º a la resta de Catalunya.

Temps força tranquil a principis de la propera setmana

De cara a l’inici de la propera setmana, el temps seguirà molt tranquil amb petites pujades i baixades de les temperatures. Tan sols es repetiran alguns ruixats febles al Pirineu i, en menor mesura, al nord-est. De cara a divendres podrien arribar nous canvis amb una clara baixada de les temperatures i més xàfecs amb cota de neu caient per sota dels 1.000 metres. Ho anirem seguint amb molta atenció.